Папа Бенедикт XVI: про любов до Церкви та покликання християн

6627Сьогодні, 16 квітня 2018 року, свій 91-ий день народження святкує 265-ий Папа Римський Бенедикт XVI (Йозеф Алоїс Ратцінґер).

Його називають найбільших богословів сучасності. Часто Бенедикта XVI розглядають як консервативного Папу, особливо порівняно з Іваном Павлом II.

28 лютого 2013 року Папа Бенедикт зрікся престолу. Понтифік пояснив свій крок поганим станом здоров’я.

Пропонуємо згадати найважливіші висловлювання Понтифіка про любов до Бога, Церкви та місію християн у сучасному світі.

“Любов охоплює все існування в кожному з його вимірів, зокрема вимір часу. По-іншому не могло б бути, оскільки її обіцянка націлена на визначеність: любов прагне до вічності”;

“Ми повірили в Божу любов – так християнин може висловити найважливіше рішення свого життя”;

“Звісно, ніхто ніколи не бачив Бога таким, яким Він є. І, тим не менше, Бог не є для нас повністю невидимим, Він не залишається для нас просто недоступним. Бог першим полюбив нас”;

“Любов безкорислива, вона проявляється не для досягнення певних цілей”;

“Бог не змінюється; Він – любов, і завжди нею буде. У Ньому самому є спільність, єдність в Трійці, і всі Його слова та праця спрямовані на спілкування”;

“Я хотів би, щоб усі відчували, що Бог, який віддав свого Сина за нас за нас і показав нам свою безмежну любов, любить кожного. Я хочу, щоб усі відчували радість бути християнином”;

“Любити Церкву – означає мати сміливість приймати складні рішення на користь Церкви, а не заради своєї власної вигоди”;

“Церква не є політичною владою чи партією; Церква – моральна влада”;

“Якщо ми не можемо мовчати про зло в Церкві, то ми також не повинні мовчати про великий сяючий шлях добра і чистоти, які християнська віра торувала протягом століть”;

“Господь правадить свою Церкву, зберігає Її завжди, особливо у важкі часи”.

Підготувала Лідія Батіг