Бути світлом

1Я вірю, що фраза “Дім там, де тебе люблять і на тебе чекають” – слова, що означають не мало для християн. І поки триває наша мандрівка до Справжнього Дому, тут, на Землі, там дуже потрібні люди, для яких ми будемо важливими. Адже дім творять саме люди, не місце.

4


Цікавим є те, як Господь кожного з нас веде до тих людей, з якими маємо бути, і в те місце, де маємо перебувати. Моя дорога – маленьке свідчення того, наскільки чудовим та незбагненним може бути Його воля та план щодо кожного з нас. Бо знаю, що тут я недаремно.

Люди, що стали для мене домом – моя спільнота “Світло Христа”, і спільнотян ми кличемо дуже просто – світлячки 🙂

3


Місія світлячків – вчитися йти за Христом, бути однією сім’єю у Христі, нести світло туди, де його так потребують, зігрівати та втішати. І навіть коли у Львові знову падає дощ і не хочеться нічого, лишень спертися на плече друга та загорнутися в коцик, тут можна знайти і перше, і друге. Кожна зустріч – особливий час, після якої почуваєшся потрібним та любленим.

5


Але світлячки хочуть піклуватися про тих, хто не може подбати про себе. Наша частка – невелика, та вділена з любов’ю, згідно духовності Святого Альфонса та під керівництвом отців-редемптористів та сестер-редемптористок, що опікуються спільнотою. Акція Святого Миколая, відвідини літніх людей, організація дитячих таборів у Львові та по Україні – таке наше служіння ближньому, не завжди легке, але завжди дуже світле та радісне.

Не забувають світлячки і духовно наповнюватися, бо без Христа наше світло б миттю згасло. Тому стараємося брати участь у прощах, реколекціях, християнських фестивалях – але завжди разом, у спільнотовому дусі. Особливим для кожного з нас є час великопосних реколекцій та Фестиваль редемптористичної молоді, що відчувається що два роки у різних куточках України. Це – з’їзд усієї молоді, якою опікуються отці-редемптористи, час молитви, спілкування та великої радості буття один з одним.

2


Крім духовних мандрівок, світлячки люблять відкривати для себе нашу Україну та просто разом проводити час. Прагнемо бути не просто спільнотою, а однією родиною.

Надіюся, що кожен з нас зможе віднайти свій дім, те місце, де нас люблять та чекають… Адже бути щасливими у спільності з Божим дітьми – це те, чого хоче для нас Небесний Батько.

Якщо і ти хотів би бути світлом разом з нами – чекаємо щосереди о 19:15 у храмі свящмч. Йосафата, вул. Замарстинівська 134 А.

Там на тебе чекає Той, Хто Сам є Світлом!

Автор: Марта Рибак