Майдан – Ангели Світла

dymudМайдан – Благовіщення що добро переможе устами ангела Гавриїла.

Анти-майдан – перекручення правди устами ангела-Змії.

Ангелами світла є кожний з нас, який приймає від Бога звістку про це, що Він світ полюбив та іде і отінює зустрічних вісткою про перемогу життя над смертю.

Звідси народиться Месія, Ісус в Назареті, в тіні смерті. Його не прийматимуть; щоб Його знищити, вбиватимуть младенців. Він однак, готуватиметься 30 років у тиші, в родині, щоб смертю і воскресінням перебороти смерть і остаточно дати життя усім.

Таким є покликання майданівця – бути уважним до діалогів. Одні окрилюють, другі крила ріжуть! Одні відбуватимуться з Ангелом Світла, другі з Ангелом Темряви! Світло вказує на реальність, темрява розмальовує “картинку”. Це вже не дійсність, а ілюзія.

Лише світло сприяє прийняттю добрих рішень. У темряві ми не прямуємо куди самі хочемо, а куди постелений шлях.

Працюємо і розбудовуємо наші родинні вогнища. Не біймося старих і нових поразок в нашому особистому і суспільному житті, це ті тіні смерти, якими пройшли успішно Марія з Ісусом. Ми це зробимо, подолаємо так як і вони, бо ми наповнені вірою, а лише через віру приходить життя – нове життя, правдиве і радісне життя, яке починається і закінчується в Бозі!

Ми – Ангели Світла!

митр. прот. Михайло Димид