“Маємо внутрішніх ворогів, які невілюють нашу Незалежність, – це корупція, догодництво, нелюбов до України”

DSC4915-e1493371335178“Перш за все, хотів сказати про незалежність у духовному вимірі. Ми повинні насамперед бути незалежними від гріха та його наслідків. Якщо будемо так чинити, то будемо незалежні і політично, і економічно. Через незалежність від гріха зникне корупція, злочин і всі інші пороки, які навпаки роблять нас залежними від ворогів. Нашим державним керманичам і всім громадянам України необхідно над цим задуматись, бо той дар, який дарував нам Господь виборений не нами, а попередніми героїчними поколіннями українців. Сьогодні, коли триває війна на Сході, ми маємо новітніх героїв, вояків, які звитяжно захищають нашу Батьківщину, але в країні нашій є внутрішні вороги, які невілюють і скреслюють нашу Незалежність, – це корупція: політична та економічна; це нахабність, це догодництво, це нелюбов до України серед манкуртів і просто зайд. Ось про це ми всі повинні пам’ятати, і насамперед, ще раз нагадую, про нашу незалежність від гріха».

Пропонуємо також прочитати інші важливі висловлювання Владики Димитрія (Рудюка) УПЦ КП, які стосуються питання справжньої незалежності нашої держави:

«Українцям треба будувати свою державу, бо поки ми самі цього не зрозуміємо, нам ніхто ззовні не допоможе цього робити»;

«Думаю, що люди, які розв’язують цю війну, стоять далеко від Христа. На жаль, їм мало місця на своїй землі, тому вони прагнуть забрати, вкрасти клаптик чужої. Це вже не християнство, а темрява, з якою треба боротися за допомогою світла, яке є в кожному з нас»;

«Пригадую, як Ліна Костенко сказала: «Людям не те що позакладало вуха – людям позакладало душі». Тому тепер, у ці часи, коли смерть і горе переслідують наш народ, мусимо посильно молитись. А молитва наша має бути усердною, уважною, щирою і нерозсіяною. Вона не мусить відрізнятись від тої молитви, з якою ми звертаємося до Ісуса Христа. Маємо слізно уповати на заступництво Божої Матері і взивати: «Пресвятая Богородице, спаси нас». І нехай в ці криваві вирішальні моменти історії нашої землі Спаситель і Його Мати дарують нам милість, милосердя і всеперемагаючу Любов»;

«Я звертаюсь до тих, хто активно висловлює свою громадську позицію, і закликаю всі свої дії співміряти із заповідями Божими. Церква підтримує свій народ, Церква молиться за свій народ. Молитва долає гріх, долає сили зла, долає неправду і злочин, але лише до тих пір молитва ця сильна, поки сам народ діє у межах розумного і не вдається до гріха»;

«Ми живемо в надскладний час. Ця епоха ще неодмінно буде позначена в історії України якоюсь спеціальною, характерною тільки для неї, назвою. Надзвичайно важко нам вдається будувати нашу державність та відстоювати її в цю постмодерну добу, якій є притаманні гібридні війни, терористичні акти та нове переселення народів».