«Сім останніх слів Ісуса»: роздуми відомого отця-єзуїта із США Джеймса Мартіна

AЛюдина завжди потребує друга, який зуміє розрадити у сумнівах, зрозуміти наші проблеми та розділити радісні миті. А чи є Ісус таким другом для вас? Чи ви переконані, що Він цілковито розуміє вас? Якщо інколи виникають сумніви, то неодмінно зверніться до книжки «Сім останніх слів Ісуса». Якщо ж не вагаєтесь, то все одно прочитайте роздуми відомого отця-єзуїта із США Джеймса Мартіна. Отець успішно поєднує усі свої таланти проповідника, письменника, редактора християнського журналу та відеоблогера.

У цій книзі насамперед автор прагне поділитися зі своїми читачами, що Ісус розуміє нас. Це абсолютне прийняття пов’язане не лише з тим, що Він всеосяжний Господь, а й з тим, що Він був звичайною людиною. Тобто теж часом почувався самотнім, розчаровувався, страждав, але також знаходив сили, прощав та підтримував. Він, як ніхто інший, розуміє наші почуття, коли ведемо внутрішню боротьбу, або ж тоді, коли почуваємося самотніми. Співчуття та любов Христа до нас є набагато більшою, ніж ми можемо очікувати. Отець Джеймс Мартін, роздумуючи над стражданнями та жертвою Христа, стверджує: «Ісус розуміє ваше людське життя, тому що Він прожив людське життя. Тож ви ніколи не самотні у своєму стражданні. Він з вами у своєму божестві − тобто, Він знає все і тому сповна розуміє ваші страждання. І Він також з вами у вашій людяності — бо спізнав усе те, що спізнаєте ви».

Автор нагадує про те, що Ісус є реальним. Здається, що це очевидно, але багатьом  важко це сприйняти. Можливо ви задумувалися, чи Син Божий може розуміти ваші побутові проблеми? Саме в коротких роздумах над останніми словами Христа автор застановляється над цим питанням. Адже ми молимося не лише до того, хто розуміє нас через свою безмежну любов та знання, а й до того, хто пережив те, що переживаємо ми. Бог настільки прагне наших взаємостосунків, що «зійшов на землю та фізично страждав». Ісус, вмираючи на Хресті, продовжує звертатися до людини сімома останніми словами. Навіть в останні хвилини свого земного життя Христос прагне бути поруч з людиною. Але лише розуміючи глибину Його страждань, ми зможемо зблизитися з Богом. «Бог став людиною і для того, щоб ми могли зрозуміти Бога» − це те, що змінює наше бачення Ісусового життя і Воскресіння. Підтримуючи Його в останню хвилину, ми самі відчуваємо Його підтримку. Таке повне єднання робить нас справжніми друзями.

Близькість із Богом настільки цінна, що ми не повинні нехтувати будь-якими нагодами зробити крок назустріч. Тож нехай ця книга стане і для вас такою чудовою нагодою.

Видавництво “Свічадо”

79008, м. Львів, а/с 808, вул. Винниченка, 22.

e-mail: post@svichado.com

Телефон
(067) 37-00-452

Факс
(032) 244-57-44