20 порад паломникам Світового Дня Молоді

papa_z_moloddjuЛише декілька днів залишилось до події, на яку ми із нетерпінням чекаємо – Світовий День Молоді із Папою Франциском у м. Кракові. Нагадуємо, захід триватиме з 25 до 31 липня 2016 року. Паломники вже активно готуються до поїздки та пакують валізи.  Ось кілька важливих порад для всіх, хто вирушає у цю прекрасну мандрівку.

1. У паломництво можна захопити з собою прапор, а також, за бажанням, кілька сувенірів, щоб подарувати паломникам з інших країн. СДМ – це чудова нагода показати, звідки ви приїхали. Обов’язково під час подорожі слід мати каримат і спальник.

2. Варто взяти також маленьке радіо з навушниками, оскільки синхронний переклад буде транслюватися на FM-хвилі 89,9 MHz.

3. Кожен паломник отримає перепустку, яка є підтвердженням його статусу паломника під час СДМ. Не забудьте заповнити її та використовувати! Під час головних подій кожен отримає перепустки у певні сектори парку на Блонях та Поля Милосердя залежно від того, який пакет паломника обрав.

4. Відповідь на будь-які організаційні запитання можна буде отримати в інфопунктах, там же і отримати карти.

5. Паломники, які обрали пакет, що включає харчування, отримають спеціальні квиточки на їжу, які зможуть обміняти на гарячі страви в пунктах, позначених лого СДМ (WYD). На час суботньо-недільної зустрічі з Папою паломники отримають одноразовий квиток на їжу. Лише ті, які обрали пакет з можливістю проживання, отримають сніданок.

6. Під час СДМ можливі два типи поселення: у сім’ях та у місцях колективного проживання (школах, спортивних залах, невеликих кемпінгах). Місця проживання поділені за мовними зонами.

7. Проживання у сім’ях буде доступним з 21:00 до 7:00 ранку наступного дня. Тому будьте готові цілий день провести на дворі: візьміть зручний одяг та взуття.

8. Організатори радять не брати з собою весь багаж на події, що відбуватимуться на Полі Милосердя – час, щоб спакувати речі та поснідати, буде ще в понеділок.

9. Кожен зареєстрований паломник може вільно користуватися громадським транспортом, в межах міста і на околицях (автобуси, трамваї), а також залізницею (якщо він мешкає в зонах, не охоплених міською транспортною системою).

10. Щоб користуватися громадським транспортом, ЗАВЖДИ носіть з собою перепустку паломника.

Читайте також: “”Переконаний, що українська молодь поділиться своїм духовним багатством зі світом у Кракові”, – о. Ростислав Пендюк”.

11. Парафіяльні Оргкомітети володіють детальною інформацією щодо руху між різними зонами поселення у Кракові. Завжди дотримуйтеся інструкцій, наданих Парафіяльними Оргкомітетами.

12. У місцях, де відбуватимуться Центральні Події, буде заборонено їздити приватним чи орендованим транспортом (авто, автобус).

13. Під час СДМ громадський транспорт буде переповнений, але різні пункти програми в центрі міста розташовуватимуться на невеликій відстані, тож ходіть пішки.

14. Щоб добратися до Поля Милосердя, потрібно буде користуватися громадським транспортом та залізницею. Кінцеві зупинки будуть на значній відстані від місця Центральних Подій, тож сплануйте добирання завчасно.

15. Навіть якщо на світлофорі горить червоне світло, а на дорозі жодної машини – дочекайтеся зеленого. В Польщі штрафують, якщо ви у такій ситуації переходите на червоне.

16. Не варто міняти гроші у невідомих людей на вулиці. Для цього є кантори. Євро приймають лише в деяких локаціях Кракова.

17. Позначки на туалетах означають: трикутник – чоловічий, коло – жіночий

18. Щоб привітатися з кимось з місцевих, у Польщі достатньо потиснути руку і поглянути в очі.

19. Під час подорожі до Польщі можна відвідати такі місця: Музей Аушвіц, Вадовіце, Санктуарій Пресвятої Діви Марії Ясногорської, Копальня Солі у Величці, Санктуарій Божого Милосердяв Лагевніках, Kazimierz zone, Озеро Морське око в Малопольському регіоні, найбільше і найвідоміше в Татрах.

20. Отож, до валізи слід взяти з собою: паспорт (обов’язково), а також віза (якщо є така потреба); рюкзак із захистом від дощу; каримат; спальник; пляшку для води; ліхтарик; рушник; косметичку; зручне взуття для довгих мандрівок, а також сандалі; плащ-дощовик; в’єтнамки для душу; купальник; вбрання для сонячної і дощової погоди; кепку/капелюх, щоб захиститися від сонця; окуляри від сонця; віяло; крем від сонця; засіб від комарів; всі необхідні ліки; гель для дезинфекції ран; пакет на сміття, щоб заховати спальник від дощу і вологи; пакети на сміття, щоб не викидати його де-небудь; наклейки/прапори/браслети/сувеніри з твоєї країни; радіо (або ж телефон) з навушниками, щоб слухати переклад Центральних Подій своєю мовою; фотоапарат; розмовники; усмішку.

За матеріалами “Католицький Оглядач”.