Львівські монахині запускають у Дрогобичі “музичний експеримент”

 Створення музичної групи у благодійному дитсадку “Ангелятко”  це давня мрія сестри Єфросинії-Надії (Сеник) із Згромадження сестер св. Йосифа УГКЦ, яку підтримали співсестри та миряни-працівники закладу. Така ідея народилася ще 7 років тому.

1

І зовсім не випадково, адже у дитинстві с. Єфросинія мріяла стати композитором. Втім музичні групи у дитсадках – це вже успішна європейська практика. І сьогодні кожен може підтримати проект на сайті “Спільнокошт”. До завершення голосування всього 16 днів! – посилання.

Музика є тим ключиком, який допомагає відкрити скарбницю інтелектуальних здібностей у дітей, знайти підхід до їхньої душі, емоційного світу. Також є психотерапевтичний аспект. Будемо зокрема допомагати дітям з особливими потребами. Ми апелюватимемо до духу дитини”.

3

  У команді проекту є також психолог Олена Галян:  Музика у дитячому садку передбачає незвичну, емоційно насичену атмосферу співпраці  з фахівцями-педагогами та дітьми. Я натхненна цим проектом!”

     На те, щоб мелодії залунали у стінах рідного дитсадка очікують і самі вихованці (опитаним 5-6 років):

Музика мені подобається, тому що це весело, гарно, гарна інтонація  і сама стаєш гарна, (Настя)

Бо  я дуже люблю співати. (Наталя)

Бо пісні дуже гарні. (Віка Волошин)

Бо там є багато музичних інструментів. – Найбільше люблю фортепіано! (Таїсія)”.

4

   Жоден з 16-ти дитсадків Дрогобича й прилеглого Стебника не має спеціалізованої музичної групи. Лише деякі діти беруть приватні уроки.

 Втілювати мрії у життя  легко. Потрібно просто перейти на сайт і долучитися!

Підготувала Оксана Бабенко

Фото надані с. Єфросинією