5 художніх християнських фільмів, які варто переглянути у свято Благовіщення

  1. Марія з Назарету.

У центрі сюжету Марія та Магдалина, які пов’язані теплою дружбою, однак невдовзі опиняються ” по різні боки барикад”. Магдалина, за допомогою далекої родички Іродіади, оселяється в палаці царя Ірода. Марія навпаки стає метою його переслідування. Адже одержує від ангела Вістку і згодом народжує довгоочікуваного Месію, про якого говорили пророки. Але крім повернення повної довіри свого Обручника Йосипа й перемоги над скептицизмом людей, вона повинна буде захистити дарунок Святого Духа від підступу іудейського царя, який вирішив перекреслити слова пророків.

  1. “Свята Родина”.

Сюжет, присвячений постатям Пресвятої Діви Марії та Йосипа Обручника.Цей фільм можна дивитися усією родиною. Адже ця стрічка також про важливість у  житті таких чеснот як смирення, вміння приймати іншу людину такою, якою вона є і про витривалість на обраному шляху.

  1. “Благодаті повна”.

Це фільм про Пресвяту Діву Марію, яка проводить свої останні дні, допомагаючи Церкві відновити свою первісну зустріч з Господом.

4.”Марія, Мати Ісуса”.

У цій могутній та проникливій історії любові, жертовності й віри, простежується життя однієї з найвідоміших у світі жінок – Марії, матері Ісуса. Вірою Марія подолала всі тяжкі випробування, коли їй довелося пережити передбачені пророками нестерпні страждання Ісуса, його приниження і мученицьку смерть на хресті. Після Його воскресіння Марія до кінця своїх днів продовжувала поширювати послання свого Сина про Божу любов і спасіння …

  1. “Фатіма” (1997)

Художній фільм «Фатіма» оповідає про об’явлення Пресвятої Богородиці у 1917 році трьом португальським дітям, а через них усьому світові. Цей фільм надихає на духовні роздуми та зростання у вірі.