“Ісус має народитися у твоєму житті”: 5 порад сестри Ліджі Пайяпілі на Адвент

 Нині перебуваємо на шляху до Різдва. Вчора с. Ліджі Пайяпілі у відеозверненні дала 5 сильних порад, які допоможуть пережити період Адвенту із натхненням та світлим передчуттям радісної зустрічі із Христом.

1.Адвент – це свідчення того, що темряви не існує, тільки бракує світла. 

     Зараз, коли ми переживаємо Адвент, за вікном прекрасна зимова природа.   Природа – це велика благодать для нас і надія. Отож, розпочинається Адвент, перша свічка горить.  Ми всі очікуємо на прихід Ісуса. Ісус давно готовий прийти. Але чому ми Його не бачимо у нашому житті? Тому що ми закриваємо себе на це пережиття. 

2. Де Ісус має народитися? У твоєму житті. 

         А ти можеш прийняти Його, або від Нього відмовитися. Він приходить щодня, можна сказати, що Він прагне щохвилини перебувати у нашому серці.  Саме ми повинні свідчити про те, що Бог близько. 

3.Коли ми починаємо дивитися у Божі очі, любити Божим серцем, допомагати ближнім Божими руками, тоді Царство Боже є серед нас.

       Богу потрібні люди. Не тому, що Бог слабкий, Бог всемогутній. Але чому Богу потрібні ми? Тому що Він нас любить. У цьому наша цінність. Бог не творив нас, щоб бачити як ми страждаємо. Бог хоче нашого щастя. Але багато залежить від тебе і від мене. І сьогодні багато людей моляться і немає такої молитви, яку би Бог не вислухав. Але Бог не може відповісти через наше закамяніле серце, через наш егоїзм. 

4.Різдво – це час, коли наш егоїзм має розтанути як сніг.  

Тоді Ісус народиться у нашому житті. Чому Ірод боявся? Боявся, що його владу, повагу, посаду хтось забере.Тому через нього страждали невинні діти. Це повторюється сьогодні теж. Такий Ірод живе у тобі, ти робиш такі вчинки як Ірод. Через твій егоїзм є хтось, хто плаче, є хтось, хто страждає. І Бог не може відповісти на молитви людей, бо ти не хочеш відповісти Богу, не слухаєш, що Бог тобі каже. Ти маєш свою думку, не хочеш поступатися. Тут нам дає приклад Діва Марія. Вона поступається, Вона готова віддати себе. Вона жертвує своїм комфортом, собою, щоб прийшов Спаситель. Скільки ти, чи я готові віддати, щоб інші отримали спасіння? Бог потребує тебе. Твоєї готовності, твоєї відданості. Не забуваймо, що ми можемо перешкоджати Божій благодаті, призначеній для інших. Так само, я можу бути причиною благодаті для інших.

5.Бог чекає, коли ти дозволиш Йому діяти.

  Через тебе Бог може діяти, через тебе спасіння може прийти. І перша свічка запалена, ясла ще порожні. Якщо ти відкриваєш своє серце, якщо ти прагнеш змінювати свої плани, свої уявлення, думки, згідно з Божою волею, тоді Ісус буде народжуватися. Він готовий і очікує, коли ми дозволимо Йому прийти у своє життя і життя інших. Ми маємо дуже велику відповідальність, бо Бог нам довіряє, очікує, коли скажемо Йому: “так!”.  Я вже наголошувала, що Бог може діяти без нас, але Він має повагу до нас, любов до нас. І сьогодні Богу потрібна людина, через яку Він може відповідати на молитви. Це можу бути я, це можеш бути ти. Це залежить від нас. Чи я чую Бога? Чи я чую тільки свої бажання, свої уявлення, свої плани, потреби? Чи я чую, що Господь каже мені? Відкриймо наші вуха, очі.  І дозвольмо Богу використовувати нас, щоб Він бачив через нас, чув через нас. Відкриймо  своє серце у часі Адвенту. Зробімо собі таку постанову, що через мене ніхто не буде страждати у цьому світі, через мене ніхто не плакатиме, через мене нехай Царство Боже буде близько.  Робімо так, щоб Боже обличчя було помітне у нашому серці.

Повністю відеозвернення с. Ліджі Пайяпілі можна переглянути за посиланням.