Марта Карапінка: “Не знаєте як зробити вибір? Єдиною інструкцією є Святе Письмо!”

Щодня ми стикаємося з потребою робити безліч виборів. І це вибори від найпростіших, до виборів життєвоважливих. Не завжди задумуємося, що насправді кожен наш вибір може бути вибором між добром і злом, між Богом та світом. Не завжди це питання тільки нашого комфорту, достатку, спокою, а й питання нашого спасіння.
Можливо хтось скаже: навіщо аж так ускладнювати? Але насправді так є) Щодня ми сотні разів говоримо Богові «так» або «ні», навіть не задумуючись над цим.
Як бути, якщо я хочу робити свої вибори свідомо, на користь Бога? Де взяти інструкцію? 🙂
Насправді вона є! Цією єдиною інструкцією є Святе Письмо. Там знаходимо відповіді на всі наші питання. А в сьогоднішньому читанні апостол Павло взагалі докладно пише що і як ми маємо чинити:
«Хто має дар служіння, нехай служить; хто навчання, нехай навчає; хто напоумлення нехай напоумляє. Хто дає – у простоті; хто головує – дбайливо; хто милосердиться – з радістю.
Любов нехай буде нелицемірна; ненавидьте зло, приставайте до добра. Любіть один одного братньою любов’ю. Пошаною один одного випереджайте. В ревності не будьте ліниві, духом горіте, Господеві служіте; веселі в надії, в горі терпеливі, в молитві витривалі; святим у потребах помагайте і дбайте про гостинність.
Благословляйте тих, що вас ганять; благословляйте, не проклинайте».
Перевіряймо природу наших вчинків. Особливо в цей складний час. Якщо в тому, що ми робимо, нема любові, нема пошани, нема милосердя, нема ревності та запалу, нема надії, витривалості, радості та благословення, то кому тоді такими вчинками ми говоримо «так»: Богові чи світові?