О. Олег Федоренко: “Здоровий глузд є більш помічним за кола намотані у новосілецькому джерелі”

Дубльована веселка то до чого ?  кажуть що до наряду поліції на вихідні в Новосілці. Наш мудрий нарід завжди щось та й придумає на власну точку опори. З подивом взнав , що виявляється ходіння по воді надає імунітет проти ковіду , ох йой…Хтось кріпкий власними переконаннями але слабший мізками загнав таку новину…виглядає на примітивну провокацію , рівно ж і як ” сенсаційний ” титулок : сотні людей влаштували купання в джерелі ! Як наслідок ми стали ще відомішими , бо чорний піар все одно піар, але на ці вихідні виглядає, що завдяки старанням усіх до того прямо чи ні причетних, Новосілка і прилеглі до джерела території будуть під пильним оком правоохоронних елементів. Їх би сюди на кожні вихідні, було б чарівно і надіюсь впорядкованіше з паркуванням . Але то таке.. Я не маю питань до “геніїв” , котрі побачили” масові купання” в джерелі , але на жаль не помітили не менш цікаві місця скупчень віруючих в інші альтернативні об’єкти поклоніння. В мене є прохання, до тих , котрі в ці вихідні планують приїхати набрати води чи просто перейтись з дітьми чи псом попід ліс – візьміть з собою маски про всяк випадок, краще приїдьте скоро рано. До віруючих в “бродіння во водах єже на отогнаніє ковідія вельми помощного”, перш ніж докучати Всевишньому проханнями про зцілення, зробіть хоч щось , аби Він не мусив цього робити, бо мимоволі напрошується аналогія з спокушанням Христа на наріжнику храму. Ні, я не вважаю себе лібералом, масоном і апостатом і не заперечую цілющість води, але передусім – як християнин наголошую , що благодать молитви і вживання Дару Божого – здорового глузду є помічнішим за будь яку кількість кіл намотаних в воді новосілецького джерела . Прикро , але ми будемо нагрібати святого пісочку з могил, обгризати кору з яблінок на котрих хтось бачив Матінку Небесну, возити сотнями літрів воду з благодатних джерел, але одночасно ” мати в носі ” людей поряд – тобто отого ” ближнього” і засипати залишеним сміттям ” благодатні місця” , так до сміття довкола новосілецького джерела вже давно додались картонні одноразові стаканчики спід кави і одноразові маски , одноразові сенсації про ” купання сотень людей в джерелі ” живуть максимально три дні. Можливо ознакою віруючого в Христа і є відмова від ” одноразовості ” зцілень, вчинків чи елементарної поваги до місця де хтось приходить не тільки ” на халяву” набрати води , але побути в тишині і молитві. Не ” одноразового ” життя нам .

З фб-сторінки о. Олега Федоренка