о. Олексій Саранчук:”Молитва – це духовна зброя, яка має величезну силу”

У час випробувань опадають листя наші, якими ми прикрашені і справжність нашої віри виявляється. Тому багато людей,які навіть молилися раніше, перестали молилися, як вони кажуть, зневірилися. І запитували: “Що молитва може дати?”. Інші люди натомість почали молитися.. Навіть ті, які не молилися ніколи. Ще інші люди задають питання: “чи насправді молитва має таку силу? чи ми не витрачаємо час, коли молимося?, може краще зробити більше конкретних речей, які принесуть  видиму користь?”. Мовляв усамітнюватися задля молитви, чи збиратися разом не має такого глобального сенсу.  І ось саме Боже Слово говорить дуже важливу річ, у посланні Якова написано про те, що пророк Ілля, пророк Старого Завіту був  такою самою людиною як ми. Але він помолився,щоб дощу не було і дощ припинився на тривалий час. Потім знову помолився і дощ почав падати. Неймовірні речі робив саме цей Ілля. Тому ми недооцінюємо дуже часто нашу молитву. Молитва є духовна зброя, яка має величезну силу. Навіть в народі говорить про те, що молитва залізо ламає.  Настільки вона міцна і сильна. Той самий апостол Яків у своєму соборному посланні говорить, що ревна молитва праведника має велику силу. Тобто неймовірну і могутню.

Хотів би з вами поділитися роздумами про молитву псалмами. Текстам псалмів є вже тисячі і тисячі років. Тому стільки людей вже перемолилися і проголошували це Боже Слово, отримали величезні благословення у тих намірах за які вони молилися, отримали особисто у своєму серці, у своїй душі. Коли людина відкриває і починає читати Псалми, поглиблюється у це читання, то це є особливий досвід  Коли починаємо читати, то ми отримуємо не тільки якусь інформацію, але часто людська душа отримує особливе Боже Одкровення. Коли Бог починає торкати наші серця. Коли починаємо читати і проголошувати Псалми, відчуваємо плоди молитви. Плоди молитви це є мир, радість, любов.