о. Павло Дроздяк: «Наповнюймо своє серце Духом Святим для того, щоб воно своєчасно плодоносило»

У Посланні до Корінтян апостол Павло каже: «Уста наші відкрились до вас! Серце наше поширилось. Вам у нас не тісно, тіснота – у вашім серці!» (2 Кор.6,11-12). А далі апостол, звертаючись до нас, закликає зробити своє серце широким. Про те, що означають слова апостола Павла «Зробіть теж широким ваше серце!», розмірковує адміністратор парафії Святого Духа Львівської Архиєпархії УГКЦ, капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк:

«Дорогі брати і сестри! У своєму Посланні до Корінтян, яке звернене і до кожного з нас, апостол Павло говорить: «Зробіть теж широким ваше серце!» (2 Кор.6,13). Апостол Павло закликає відкрити своє серце і зробити його ширшим. Для чого потрібно робити серце ширшим? Чим має бути наповнене серце? Насправді, серце має бути наповнене Богом, адже Бог є любов. Коли з повноти серця я можу приділяти увагу своєму ближньому, коли з повноти серця свого я можу турбуватися про свого ближнього, тоді я стаю по-справжньому щасливим. Тоді в моєму серці не може існувати те, що може призвести до чогось болючішого, до того, що пережив цей чоловік з сьогоднішнього євангельського уривку, який був одержимий нечистим духом. Цей чоловік знаходився серед людей, але, коли наблизився до Святого, тоді одразу ж проявилася його внутрішня сутність, проявилося те, що було всередині серця.

Іноді так буває і з нами, коли ми, здавалося би, ходимо спокійно, а приходить мить, і ми зриваємося за секунду, немовби від однієї іскри, проявляючи назовні всю свою агресію, всю свою лють, всю свою злість. І таким чином я показую своє обличчя перед усіма. А наше обличчя має бути обличчям доброго і милосердного християнина. Наше обличчя – це обличчям того, який співчуває, який розуміє весь цей біль довкола нас, але не дозволяю йому отримати верх на кожним з нас. Тому просімо доброго і милосердного Бога, щоб за молитвами Преблагословенної Владичиці нашої Богородиці давав нам цю силу і наснагу боротися за свій внутрішній світ. Пам’ятаймо про те, що святе місце порожнім не буває. В ньому або живе Святий Дух, або в ньому є інший дух – дух супротивний, нелюбий Господу. Пильнуймо своє серце, робімо його ширшим. Наповняймо своє серце Духом Святим для того, щоб воно своєчасно плодоносило».

Підготувала Юліана Лавриш