О. Сергій (Гончаров): “Молитва і піст- два крила нашого змагання у вірі”

Напередодні Великого Посту, пропонуємо до Вашої уваги добірку думок відомого блогера Падре Сержа (Сергія Гончарова) про віру, піст, молитву і монашество.

-“Християнство – це про те, чи ми є християнами поза Неділею (поза храмом)?!”;

-“у нас всередині кожного живе «монах» – ми потребуємо виходити на «пустиню» і спілкуватися з Господом віч-на-віч!”;

-“коли до нас приходять випробування, то нам хочеться втікати зручною і звичною дорогою наших пристрастей. Але той, хто споглядає пристрасті – не може споглядати Бога!;

-“щоб почати споглядати Бога, потрібно відмовитися від своїх страхів; коли над нами панує страх, ми отваринюємося”;

-“не дозволяйте страху панувати над вами, але хай Любов панує у вас і над вами”;

-“коли ми змагаємося з нашим страхом [який породжує пристрасті], то наше життя змінюється, воно наповнюється”;

-“два крила нашого змагання у вірі – молитва і піст”;

-“хто не молиться, той втрачає смак духовного життя; хто залишає молитву – той втрачає все”;

-“відмовитися від свого бачення іншої людини – це дозволити їй відкритися такою, якою вона є”;

-“коли віра є реальною, то вона воплочується в життя і прості слова стають глибокими”;

“атеїсти сучасності – це люди, які зустрілися із стражданням і не знали як з ним впоратися; «якщо я чи мої близькі страждають, то значить Бога немає», – сказали вони собі”;

-“свобода нашої волі цілковито реалізується у сповненні Божої волі, частинкою якої вона є!”

-“Ісус став Людиною, тому, ким би ми не були, маємо стати Людиною!”

http://www.lds.lviv.ua/news/1582395579