О. Юстин (Бойко): “Якщо Ви побачите монахів і монахинь на вулицях — це будемо ми!”

Мені надходять у приват, а також через емейл листи із запитанням, скільки власників закладів на Площі Ринок, відгукнулися на мій заклик. Йдеться про моє звернення , щодо того, щоб щонеділі на годину удоступнити ресторан, чи кав’ярню для того,щоб Отці Салезіяни могли порозмовляти на різні цікаві теми із молоддю, із старшими.   Це дуже гарна ініціатива ромов на теми Божі з людьми, які можливо до храму не ходять, є агностиками, чи атеїстами, але радо відвідують заклади харчування. Ця ініціатива мала за мету знайти простір діалогу між Церквою, між Словом Божим і людьми, які шукають дороги до Бога, чи взагалі її не знають.

Ініціатива була справді продумана наперед. Ми від неї не відмовляємося.Але під дану пору, жоден з власників закладів у центрі Львова, не відгукнувся на цей заклик, на моє звернення. Відразу виникає питання: “Що ми будемо робити?”. Очевидно, що ми шукаємо діалогу з людьми, які далекі від Церкви через різні причини.  Ну що ж. Ми маємо, дякувати Богу, площі, вулиці. Вони перед нами відкриті. Найближчим часом, якщо побачите, на площах центральних міста Львова, монахів і монахинь, які проповідують Слово Боже, співають пісні, розмовляють з людьми, провадять різного роду акції. Не дивуйтеся. Це будемо ми! Оскільки ми хочемо до кінця сповнити заклик Ісуса Христа: “Ідіть і проповідуйте всім народам!”. Ми необмежені абсолютно, ані місцем, ані зоною комфорту, ми підемо там, де  є люди,які нас чекають.