Отець Павло Дроздяк завершив своє служіння капелана Львівської міської ради

23 серпня 2023 року, в День Державного Прапора України, отець Павло Дроздяк, багатолітній капелан Львівської міської ради, на завершення свого служіння в стінах міськради востаннє звернувся до депутатів та відкрив сесію ЛМР молитвою і благословенням. В подяку за понад десятилітнє служіння капелан одержав з рук львівського міського голови відзнаку «Золотий Герб міста Львова».

Дорога капеланства в Львівській міській раді розпочалася 2010 року, коли депутати міської ради звернулися до міського голови з проханням починати засідання з молитви. Першим капеланом ЛМР був о. Орест Фредина. А з 2012 року це служіння обійняв о. Павло Дроздяк. За ці роки капелан духовно супроводжував три каденції депутатів Львівської міської ради, зокрема і в непростих викликах Революції Гідності, всеміських процесів та російської агресії проти України. 

У слові до депутатів капелан щиро подякував за багато років спільного служіння та підтримки. «Напевне, ми – єдина міська рада, що розпочала цей шлях, який триває до сих пір: ми прикликаємо Бога на початок кожного нашого сесійного засідання», – заначив о. Павло. «В нас є щось дуже особливе, що дає нам ту цінність і що робить нас цінними – наш Бог». Отець підкреслив: важливо, щоб молитва не була “камуфляжем” для недобрих справ і рішень, але саме Божа присутність змінює людину. Завдяки цьому Львів став своєрідним «хабом любові і милосердя», зокрема перед викликом повномасштабного вторгнення агресора. Тож депутатів капелан закликав завжди гідно служити народові та берегти зв’язок із Богом. «Я дуже вас прошу: можна Бога легко втратити. Можна Його витіснити зі стін сесійної зали, можна сказати: “Нам більше не треба молитви, не треба капелана”. Можна Бога легко втратити. Але втративши Бога, ми втратимо все», – підкреслив о. Павло Дроздяк. «Будьте святими – такими, якими вас хоче бачити Бог. Любіть одне одно і боріться одне за одного. Боріться за єдність».

Після спільної молитви львівський міський голова Андрій Садовий подякував капеланові за 11 років гідного служіння і від імені громади Львова вручив йому відзнаку «Золотий Герб міста Львова». «Це дуже маленька відзнака, але дуже символічна. Це золотий герб міста Львова, щоби він завжди був біля Вашого серця», – зазначив Андрій Садовий. Слова вдячності й побажань у подальшому служінні, яке отець Павло звершуватиме поза межами Львівської Архиєпархії УГКЦ, висловили також керівники депутатських фракцій Львівської міської ради. 

Зазначимо, що капеланське служіння у стінах Львівської міської ради о. Павла Дроздяка дало поштовх заснуванню й розвиткові ресурсу «Духовна велич Львова». Отець Павло – багатолітній спікер нашого ресурсу, що брав участь у проєктах і зустрічах «Духовної величі Львова», молитовно підтримував і проводив реколекції для працівників редакції та співробітників ЛМР. Від імені редакції висловлюємо щиру вдячність о. Павлові та бажаємо наснаги і натхнення на нових шляхах служіння, до яких його кличе Господь!

Фото – Роман Балук, ЛМР