“Постійно шукай Ісусового товариства, щоб знати, де перебуває твій Вчитель”, – єпископ Едвард Кава

Маємо знати відповідь на питання, де перебуває Ісус, щоб підказати тим, що Його шукають. На цьому наголосив єпископ-помічник Львівської архідієцезії Едвард Кава у своїм приватних роздумах на приватній фейсбук-сторінці. 

“«Всі Тебе шукають!» (Мк1,37)
Усі ми шукаємо. Свідомо, чи ні. Навіть ті, що приходять до храму на ексурсію, а не молитися; також і ті, що читають Святе Письмо, щоб розширити свій світогляд, а не почути Боже Слово; і ті що здобувають гірські вершини на самоті, щоб “перезавантажитися” чи “злитися з природою” і вони теж шукають Бога”, – зазначив єпископ.
“Але чи звернули ви увагу, що всі шукають, але знайти Ісуса можуть лише учні. Бо тільки учні знають звички свого Вчителя, знають де перебуває, коли “зникає”, як у сьогоднішньому Євангелії. Тільки учні знають, куди мають йти, щоб сказати Йому: “Всі Тебе шукають”, – звернув увагу єпископ-помічник Дьвівської архідієцезії. 
“І ми, охрещені члени Його Святої Церкви, належимо до Його учнів. А отже маємо знати відповідь на питання, де перебуває Ісус, щоб підказати тим, що Його шукають”, – пререконаний він.
“Своїм прикладом молитви, життям Словом Божим, своїми вчинками, які свідчать про близькість з Ісусом Євхаристійним. А для цього нам і самим треба постійно шукати Ісусового товариства, пізнавати Його, мати з ним особисті відносини. Бо всі шукають, але тільки Учні знають, де перебуває їхній Вчитель”, – заохочує владика Едвард Кава.