“В чому сила молитви?”- сім книг, які неодмінно допоможуть пізнати і впорядкувати молитву

Як часто ви повторяєте слова: “я не маю часу”? Чи знайоме вам відчуття зневіри і безсилля?  А розчарування? А розчарування у молитві? Чи пригадуєте дні, коли ви поверталися з робити чи з навчання, втомлені і безсилі? Напевно в той вечір ви дуже швидко засинали з думками про молитву, але встати до молитви ви просто не мали сили?  Чи були у вас ситуації, коли ви благали Бога про допомогу, а у відповідь вас пронизувала мертва тиша? Чи були періоди, коли ви не могли молитися? Чи задумувалися чому? Чи намагалися зрозуміти як правильно молитися? Чи зрештою відчули і засмакували силу молитву і знаєте яка пустота огортає душу, коли її нема? Якщо вам відома хоча б одна така ситуація, тоді поспішайте зберегти в себе в записничку дану підбірку книг, бо вона неодмінно допоможе вам віднайти відповіді на ваші питанні, зокрема пізнати, впорядкувати і вдосконалити вашу приватну молитву.

  1. Владика Венедикт Алексійчук. Школа молитви
    Нова книга владики Венедикта складається з чотирьох розділів, в яких ви знайдете думки єпископа про молитву. Адже владика Венедикт знаходить відповіді на поширенні питання про те, чому ми не молимося і як правильно все ж молитися. Архиєрей ділиться конкретними порадами з власного досвіду про правильність молитви, окремо приділяючи увагу Ісусовій молитві. Автор не оминає увагою Літургійні молитви і представляє читачам як виглядає молитовне життя УГКЦ. Книга буде цікавою і корисною як новичкам, так і практикуючим молільникам.
     
    Школа молитви

 

2. Анрі Брунель. Молитви для тих , що не мають часу

Робота, дім, дзвінки, справи… Не вистачає простору, щоб дихати духовно. Можливо, ці короткі молитви, інколи жартівливі, і інколи – дуже серйозні, будуть спробою знайти час, якого нам так не вистачає – час на молитву…

3. Анрі Кафарель. Сто листів про молитву

Ця книжка не є трактатом про молитву! Автор не претендує на те, щоб сказати на згадану тему все, і не представляє її за сухою логікою підручника. Це радше обмін думками, дещо впорядкований. На запитання, часто спонтанні і дуже розмаїті, які можуть виникнути у зв’язку з цією темою, автор відповідає в тоні довірливої розмови. Поза тим, за цими сторінками стоїть ціле богослов’я молитви, а рівно ж досвід «людей молитви», яким збагатилася християнська традиція протягом довгих століть.

4. Мерлін Р. Каротерз. Сила молитви

Наше земне життя зазвичай сповнене не тільки приємними подіями. Інколи нам доводиться долати і великі труднощі. Але у Бога є досконалий задум для життя кожного з нас. Господь всемогутній, і нічого не може статися без Його відома й допусту. І які б обставини не з’являлися в нашому житті, ми повинні хвалити і славити Бога за них. Ми маємо дякувати Господу за кожну подію нашого життя, якою прикрою вона б нам не здавалася. Бо задум Бога – досконалий. А віддаючи Йому хвалу, ми цілком звіряємо себе Господу, з вірою покладаючись на Нього у всьому.

5. Жак Філіп. Молитися, щоб любити

Молитва – це: – відповідь на поклик – шлях до свободи – джерело віри, надії, любові – місце внутрішнього умиротворення – сходження у глибини пізнання самого себе – двері, що ведуть до віри – співчуття і любов до ближнього Жак Філіп написав цю книгу, аби дозволити читачеві відчути смак молитви, допомогти йому витривати на цьому не завжди легкому шляху. Хто молиться, той має все, бо тоді Бог може вільно увійти у його життя, діяти в ньому та здійснювати чудеса своєї благодаті.

6. Ольга Мандрика. Маленька школа молитви

Молитва – це не лише повторювання давно завчених слів. Це значно більше і глибше. Молитва – це спілкування з Богом, життя з Ним і в Ньому. Це щоденна рутинна праця, переживання труднощів і радощів відповідно до волі Божої. Молитва є дуже важливою в житті християнина. Вже життя ми будемо вчитися молитися. Автор цієї книги допоможе тим, хто не любить молитися, збагнути глибину молитви, а тих, хто вже пізнав її цінності, спонукає відкривати у молитві нове зближення з Богом.

7. Шаєр Прісцилла. Ревна молитва. Бойовий план для істинної, сфокусованої та стратегічної жіночої молитви

У вас є ворог. І він рішуче налаштований знищити все те, що вам таке дороге. Робить він це обдумано. Підступно. Стратегічно. І саме цієї миті він цілиться у ваше серце, ваш розум, ваш дім і ваше життя.

А ця книжка – це переможний план битви, ваш шанс дати йому бій. Зі зброєю, яка по-справжньому діє. Із молитвою.

Прісцилла Шаєр торкається неймовірно важливих тем: вашої ідентичності, сім’ї, минулого, про яке ви шкодуєте, того, що вас виснажує, ваших спокус, страхів, вашого ставлення до життя. Кожен розділ цієї книжки викриває жорстокі, детально сплановані проти вас підступи ворога. Але найважливіше – тут ви навчитеся розробляти особисту молитовну стратегію боротьби. Записуючи молитви на відривних картках цієї книжки, ви можете зберігати їх у найзручніших для вас місцях і активно боротися з ворогом через ревну молитву. Бо правда у тому, що перемоги самі не приходять.

Книга “Ревна молитва” – це план дій до істинної, сфокусованої, стратегічної молитви: просто зараз, на колінах, без жодних сумнівів у перемозі.

 

Усім щиро бажаємо засмакувати молитву, пізнати її силу і глибину! Нехай ці книги стануть для вас добрими помічниками на цьому шляху. 

Підготувала Христина Кутнів

За матеріалами видавництва “Свічадо”