“Війна вбиває серце – те місце, де перебуває Бог”, – о. Павло Дроздяк, капелан Львівської міської ради

10341547_544663788984831_9181923812007180060_n«ВІЙНА ВБИВАЄ СЕРЦЕ – ТЕ МІСЦЕ, ДЕ ПЕРЕБУВАЄ БОГ», – О. ПАВЛО ДРОЗДЯК, КАПЕЛАН ЛЬВІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Сьогодні, 15 травня, у Львівській міській раді триває пленарне засідання 15-ї сесії 6-го скликання. Молитвою «Отче Наш» і Словом Божим сесію розпочав капелан ЛМР о. Павло Дроздяк. Він говорив про складну ситуацію в країні, яка, однак, не повинна робити нас жорстокими, а, навпаки, наповнити наші серця милосердям і прагненням миру.

«Мир не твориться від якоїсь абстрактної особи, а мир твориться в моєму серці…Подивімося на себе: ми стали одержимі духом війни. Дух війни, неспокою, який носить ймення диявол, сьогодні живе в серці найменшої дитини нашої країни. Тому ми маємо творити нову історію й нове життя. Тільки миром, діалогом ми можемо досягти внутрішнього спокою. Бо коли людина втрачає мир, то перед лицем конфлікту вона обирає мову війни, сварку. Будь-яка війна, чи вона твориться на рівні нашого духу, чи у фізичний спосіб, це є самогубство людства. Бо війна вбиває серце – те місце, де перебуває Бог. Будь-який прояв моєї агресії – це дорога вбивства. Я сьогодні бажаю кожному боротися проти тієї війни, яка ведеться на рівні нашого духу, серця. Бо саме там ми можемо протиставитися найбільшому злу – гріху».