Військові капелани звершать загальноміське освячення води у Львові на Богоявлення

6 січня 2024 року, на свято Богоявлення, на площі Ринок у Львові традиційно відбудеться Чин освячення води. Як і минулого року, його здійснять військові капелани різних конфесій, які духовно супроводжують наших військовослужбовців, а львів’яни упродовж дня зможуть взяти освячену воду до своїх домівок.

Про це інформує Львівська міська рада. 

«Найважливішими у Богоявлінні є два аспекти», – зазначив у коментарі «Духовній величі Львова» капелан Львівської міської ради о. Андрій Сіданич.  «Ми більше прив’язуємося до води, яку освячуємо, що є цілющою, на яку сходить Боже благословення – і ми власне цією водою благословляємо наше місто, наші помешкання, наші родини. Але також це свято – це особливий момент, коли Бог являється в повноті: Бог промовляє, Святий Дух сходить. Тобто важливий момент свята у тому, що Бог є з нами. Бог залишається з тими людьми, які по-особливому моляться, просять цього Божого благословення – і через це об’явлення і сходження у воду маємо особливий момент віри в Божу присутність і Божу силу, яку опісля ми несемо в наші помешкання і сім’ї».

Чин освячення води розпочнеться о 12:00. Відтак львів’яни зможуть взяти до своїх домівок освячену воду із великого резервуару об’ємом 1500 літрів, що протягом дня буде розташований на площі Ринок.

Фото: Роман Балук (з архіву)