Владика Венедикт: “Не маємо боятися, бо Господь є з нами!”

Ми живемо у певному часі, який Бог дав, допустив нам. Переживаємо час, коли по всьому світі поширюється цей вірус, коронавірус, який у багатьох людей збуджує непевність, страх.  Постійно ставимо питання: “Що маємо робити?”, “як чинити?”. Про правила гігієни і поведінки багато сказано і написано. Скажу, те, що фундаментально важливе для нас християн. Християнин повинен мати довіру до Господа. Не маємо страхатися, ботися, бо Господь є з нами. Бачимо, сучасна епоха дуже мало пережила випробувань, випробувань, тому здається, що це випробування достатньо катастрофічне.  Багато людство переживало випробувань, катастроф, але завжди покладало довіру на Бога. Тому наше завдання – берегти цей мир, берегти цей спокій, берегти цю радість у Бозі. Бо недаремно ми молимося за мир у всьому світі. Зберегти цей мир – це найважливіше. Хочемо щоб нас ця хвороба перемогла? Треба посіяти цю паніку самі серед себе. Чи разом у храмі, чи окремо на особистій молитві: завжди молімся до Господа. Багато є розповсюджених молитов, але можемо молитися й своїми словами. ВІддаючи Богові ціле життя своє, ціле суспільство. А Бог, як Люблячий Батько ніколи не дасть, щоб нам щось пошкодило, чи вийшло на зло, тому у довірі, у вірі, в упованні на Господа, перейдімо ці складні часи. У нас немає відповіді як поступати. Тому у вірі звертаймося до Господа, а у Нього є відповідь: як вийти із цієї кризової ситуації у якій зараз перебуває людство.

Записано із фб-сторінки Владики Венедикта