Єпископ Едвард Кава: “Ми повинні прагнути воскреснути з Христом”

Ісус помер на хресті. Під хрестом залишилася стояти Марія та улюблений учень Спасителя – Йоан. Кажуть, він був зовсім молодий. Ми би певно сказали – підліток.
 
І цей підліток отримує від вмираючого на хресті Ісуса Марію за маму, а це означає, що має про неї дбати – дати їй дах над головою, їжу, бути для неї опорою і розрадою. Улюбленець Вчителя, маленький Йоан, раптом дорослішає на ціле життя і стає головою сім’ї. Втрата проявляє зрілість його серця, яка народилася зі слухання Ісуса і перебування близько до Його Серця.
Ісус запрошує кожного з нас до такої близької приязні, яка родиться зі слухання і перебування у Його присутності. Слухання Божого Слова, з готовності приймати Божу благодать не на своїх умовах, а на умовах, які пропонує сам Ісус. Вірність та відданість Йоана це наслідок приязні з Ісусом. Саме тому наймолодший з-поміж Апостолів виявився найбільш відважним – залишився стояти під хрестом і взяв на себе турботу про Марію, Матір свого Вчителя, свого Приятеля. Він мав вибір, міг зробити як Петро чи інші Апостоли – перечекати той страшний час десь в іншому місці, але вибрав бути під хрестом.
 
 
Сьогодні нам треба бути як Йоан – залишатися з Ісусом не зважаючи ні на що – ані на страх, що нас не зрозуміють інші, ані на те, що ми самі не завжди все розуміємо. Треба як Йоан – притулитися до Серця, яке було за нас пробите, і слухати Слово, яке дає надію на вічне життя. Щоб коли прийде наш час приймати рішення – ми не вагаючись залишилися під хрестом. Разом із нашим Спасителем. Це сьогодні він лежить у гробі, але завтра воскресне і понад усе маємо прагнути воскреснути разом із Ним.
 
 
Єпископ-помічник Львівської Архидієцезії РКЦ Едвард Кава
Фото-із Фейсбук-сторінки Львівської Архидієцезії РКЦ та мережі Інтернет