15 способів бути щасливими, яких вчить нас Біблія

Ось прості і конкретні поради, як зробити своє життя щасливим, із найнадійнішого „путівника“ світу — Біблії.

Ми хочемо гарного, красивого і щасливого життя, і немає нічого поганого в цьому бажанні. Більш того, можна з упевненістю сказати, що це прагнення і бажання задовольнити його було вкладено в наші серця самим Творцем. Про це інформує сайт “ДивенСвіт”.

Ось 15 цінних способів знайти щастя в повсякденному житті.

Будьте спокійними

„Шахрайство в серці тих, що лихо замишляють;  радість – хто рає мир“ (Приповідки 12, 20).

Не будьте гордовитими

„Багатим у цьому світі накажи, щоб не неслись думками вгору та не надіялися на нетривке багатство, лише – на Бога, який щедро дає нам усього для вжитку“ (1 Тимотея 6, 17)

Чиніть правильно

„Бо Господь Бог – сонце і щит -Господь дасть ласку й славу. Він не відмовить блага тим, що ходять бездоганно“ (Псалми 84, 12)

Прославляйте Бога

„Отож наказую вам, мої діти: Служіть Богові по правді й чиніть те, що йому довподоби. Навчіть ваших дітей чинити справедливість і милостиню, щоб пам’ятали Бога, щоб благословляли його ім’я повсякчасно щиро та з усієї сили“ (Товита 14, 8)

Радійте

„Завжди радійте. Моліться без перерви. За все дякуйте: така бо воля Божа щодо вас у Христі Ісусі.“ (1 Солунян 5, 16-18)

Будьте терпеливі

„Веселі в надії, в горі терпеливі, в молитві витривалі“ (Римлян 12, 12)

Будьте великодушні

„Бо ті, що чинять правду, в ділах своїх будуть щасливі, як усі ті, що чинять справедливість. Роби милостиню з того, що маєш. А коли милостиню робиш, око твоє нехай не буде скупим. Не відвертай свого лиця від усякого бідного, і обличчя Боже не відвернеться від тебе“ (Товита 4, 6-7)

Робіть спроби

„ Блаженний чоловік, що перетриває пробу, бо він, як буде випробуваний, дістане вінець життя, що Господь обіцяв тим, які його люблять“ (Якова 1,12)

Зміцнюйте віру

„ Ви тим радійте, навіть якщо тепер треба трохи посумувати в різних досвідах, щоб ваша випробувана віра, куди цінніша від тлінного золота, яке вогнем очищають, була на похвалу, на славу й на честь – під час об’явлення Ісуса Христа, якого ви, не бачивши, любите, в якого, не оглядаючи, віруєте, радіючи радістю невимовною і повною величі, осягаючи ціль вашої віри – спасіння душ ваших“ (1 Петра 1, 6-9).

Прийміть турботу

„Коли сила турбот у моїм серці, — твої втіхи розвеселяють мою душу“ (Псалми 94, 19).

Будьте емпатичними

„ Радуйтеся з тими, що радуються; плачте з тими, що плачуть“ (Римлян 12,15)

Будьте праведними

„Праведного батько веселитиметься вельми, | і хто мудрого породив, буде ним радіти“ (Приповідки 23. 24)

Приймайте неминуче терпіння

„ Та й не тільки це, але ми хвалимось і в утисках, знаючи, що утиск виробляє терпеливість, терпеливість — досвід, а досвід — надію“ (Римлян 5, 3-4)

Радійте кожній хвилині

„ У день щастя будь щасливий, а в день нещастя розважай: Бог однаково створив і цей і той, щоб ніхто не міг дійти, що буде після нього“ (Проповідника 7, 14)

Довіряйте провидінню

„Втішайся в Господі, і він сповнить тобі бажання твого серця. На Господа здай твою дорогу; вповай на нього, і він учинить“ (Псалми 37, 4-5).

Переклад Наталії ПАВЛИШИН

Джерело: ДивенСвіт