У Львові духівники різних конфесій та військовослужбовці молилися за єдність християн

DSC_0030Сьогодні, 21 січня, в каплиці Українського католицького університету відбулася екуменічна молитва за єдність та мир в Україні.

Участь у спільному модебні взяли духовенство та миряни Української Греко-Католицької Церкви, Української Автокефальної Православної Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріархату та Вірменської Апостольської Церкви.

Очолив молитву владика Борис (Харко), єпископ Миколаївсько-Херсонський керуючий Таврійською єпархією УАПЦ. Владика побажав усім, щоб Господь єднав практичні змагання кожного у поверненні миру на українську землю, у творенні єдності нашого краю і цілого світу.

DSC_0047 - копия

Також у молитві взяли участь військовослужбовці академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного разом з капеланом дияконом Мироном Горбовим та учасники АТО.

DSC_0058 - копия

Міжконфесійний молебень відбувся у рамках Всесвітнього тижня молитов за християнську єдність. Традиційно організував молитву Інститут екуменічних студій.

Молитву супроводжували піснеспіви у дусі Тезе. Також родзинко цьогорічної екуменічної молитви стало запалення свічок, ділення вогнем символізувало єдність всіх, адже хоч кожен молився з окремою свічкою, але вогонь був спільним для всіх.

DSC_0031 - копия

Після молитви гостей потішили вертепом студенти УКУ. З яким вони уже побували й на сході Ураїни, де показували його нашим військовим.

DSC_0089 DSC_0096 - копия

Анна Грапенюк
Фото: Валентина Євтушок