Книга Регіни Бретт «Бог дає таланти всім: 50 уроків, щоб знайти себе та справу всього життя»: коли усе змінюється, коли змінюєшся ти

14569681_1752761158308460_527760088_nКажуть, що усе в нашому житті є щастям, однак про цю тезу нерідко швидко забувають, коли докладаючи великих зусиль для певної справи, м’яко кажучи, нічого не виходить. Тоді здається, що весь світ проти тебе, що ти насправді ні на що не здатен і руки «автоматично» опускаються. Останнім часом, звідусіль можна все частіше почути про «успіх», і наскільки ми в житті є «успішними». Однак, що насправді важливіше: зовнішній успіх чи внутрішній, тобто бути щасливим? Адже не завжди «успіх = щастя», це, виявляється, можуть бути абсолютно різні речі.

14569085_1752761154975127_1155320446_nЗокрема на ці та інші схожі, і не менш важливі запитання, намагається відповісти Регіна Бретт у свої книзі «Бог дає таланти всім: 50 уроків, щоб знайти себе та справу всього життя», адже з власного досвіду знає як це – досягати свого, попри численні перешкоди.

Це тепер вона відома американська журналістка та лауреат численних премій за журналістську діяльність, зокрема двічі фіналіст Пулітцерівської премії. Проте її життя не було таким безхмарним, а шлях до Бога та успіху, відповідно, був пройдений не одразу. Як-то кажуть, молодість – це чудовий час для помилок, тож і для Регіни це також була можливість вчитися розрізняти кольори життя, адже, будучи одинадцятою дитиною в сім’ї, у 16 років вона вже зловживала алкоголем, у 21 стала матір’ю-одиначкою. А на 41-му році життя підкинуло їй ще одне непросте випробування – рак грудей. На щастя, їй вдалося успішно подолати його. Тому Регіна сформулювала для себе один з найважливіших уроків: «зістарітися – більш вигідна альтернатива, ніж померти молодим».

Тому після подібних пережитих моментів та різноманітних здобутих досвідів на різних (і за галузями також) роботах вона отримала безцінні життєві уроки, досвід та право на помилки. Письменниця переконана, що не обставини дають можливості людині, а людина творить для себе можливості. Все залежить від того, як ми реагуємо на ті сигнали та використовуємо шанси, які трапляються з нами для нас же самих. Адже життя, немов «шведський стіл», успіху цілком вистачить для всіх.

«Спершу не всі сприймали мій запал, однак результат зазвичай подобався всім. Багато керівників саджають своїх підлеглих у «коробку». Та в яку коробку ти б не потрапив, завжди розширюй свої межі. А краще зламай її стінки, розкидай по підлозі й перетвори її на відкритий чистий аркуш. І напиши на ньому те, чого хочеш сам.

Не питай дозволу. Просто зроби це. Як кажуть, краще попросити вибачення, аніж дозволу. Щоранку, перш ніж іти на роботу, тобі треба вирішити, ким ти хочеш бути. А тоді йди – і будь ним або нею. Усе залежить тільки від тебе, не від інших. Ніхто, крім тебе, не є відповідальним за створенням твого резюме, забезпечення роботою, що кидає тобі виклик, або ж наповнення робочого дня сенсом…», – ділиться своїми міркуваннями Регіна на сторінках книги.

14569608_1752761151641794_1859254988_nЗокрема в одній із свої статей вона розповіла, що її спонукало розказати про свої у книзі: «Коли мені виповнилося 45, я написала колонку про 45 уроків, які навчили мене життю… Я додала ще 5 уроків, коли мені виповнилося 50…». Саме так поступово це переросло у три книги, які стали світовими бестселерами.

Тож у чому секрет такої популярності? Ось що думає з цього приводу сама Регіна Бретт: «Я все ще дивуюся, отримуючи листи з Ірландії, Індії, Китаю, Бразилії, Австралії і практично з кожного куточка земної кулі. Людей з різних кінців світу хвилює одне і те ж. Ці життєві поради зачіпають їх серця і душі, тому вони такі універсальні».

14555974_1752761161641793_1541195159_nНасправді з кожним днем з блискавичною швидкістю з’являються все нові та нові мотиваційні книги, програми, фільми та тренінги, на яких нас вчать що потрібно, аби розпочати свою справу та підказують якими інструментами слід скористатися. Для досягнення своєї мети. Однак, мало хто вчить, як бути успішним з Богом і для Бога, з іншими людьми і для людей та як поєднати Любов з комерцією. «У Бога все можливо», – часто можна знайти це твердження на сторінках Святого Письма, тож у цьому,мабуть, полягає секрет успіху?…

Тому редакція сайту «Духовна велич Львова» бажає вам приємного тижня, незважаючи на погоду. Нехай успіх супроводжує вас у всіх справах та починаннях, а тепло, яке зародило у ваших серцях, зігріває світ! Насолоджуйтесь читанням!

Довідка

Регіна Бретт – автор бестселерів за версією «The New York Times»: «Бог ніколи не моргає: 50 уроків, які змінять твоє життя»і «Будь дивом: 50 уроків, щоб зробити неможливе – можливим». Її книги перекладені багатьма мовами й представлені у  26 країнах світу.

Її славетні «50 уроків» облетіли увесь світ, однак, не зважаючи на Інтернет-плітки, Регіні не 90 років.

Вона веде колонки у клівлендських газетах «Plain Dealer» і «Clevelend Jewish News» та співпрацює з сайтом «Jewish News Service». Двічі була фіналісткою Пулітцерівської премії.

Мешкає у Клівленді, штат Огайо, з чоловіком Брюсом.

Регіна запрошує читачів на сайт www.reginabrett.com, на сторінку у Facebook ReginaBrettFans, а також у Twitter – @reginabrett .

Підготувала Оксана Войтко