5 простих правил від священника, щоб бути щасливим

Кожен з нас хоче бути щасливим. Але не кожен знає, як мало для цього потрібно. Всього лише п’ять простих правил, виконання яких допоможе нам знайти довгоочікуване щастя!
1. Навчіться прощати і очистіть своє серце від ненависті.
– Навчіться прощати і очистіть своє серце від ненависті. Що це означає? Це означає, що абсолютно неправильно і грішно, тримати в своєму серці образу і ненависть. Ці почуття отруюють наше життя, позбавляють нас сну і спокою. Ми повинні прощати всі образи, заподіяні нам.
Точно так само, як і Господь прощає нам гріхи наші. Слова головної молитви Господньої “Отче наш” ясно дають нам зрозуміти наш обов’язок прощати тих,що образили нас:”і прости нам провини наші, як і ми прощаємо боржником нашим”.
Отже, і ми зобов’язані прощати будь-які образи, заподіяні нам. А якщо ми не будемо прощати тих, хто нас образить, то і Отець наш Небесний не пробачить нам гріхів наших.
2. Звільніть своє серце від хвилювань, адже більшість з них – марні.
– Не варто марно хвилюватися і переживати. Господь влаштує все так, як спасительно для нас, тому ми лише даремно нервуємо і переживаємо. Погодьтеся, ні те, ні інше не додає нам щастя.
Свята Матрона вчить нас: “Возять дитя на саночках, і немає ніякої турботи! Господь Сам все управить!». Ми повинні довірити в руки Божі все наше життя. І твердо вірити в те, що Господь все управить так, як потрібно саме нам!
3. Ведіть просте життя і дорожіть тим, що маєте.
– Те, що ми живемо – це вже щастя, бо якщо ми будемо любити Бога і виконувати Його заповіді, то успадкуємо життя вічне в Царстві Небесному. Хіба це не є-щастя? Знати, що, потрудившись в земному житті, ми будемо вічно радіти у Небесному Царстві і з сонмом ангелів небесних і ликом святих будемо споглядати Господа нашого Ісуса Христа!
Те, що у нас є чоловік або дружина – це теж велике щастя, бо багато навколо нас самотніх людей. Те, що у нас є діти – це теж велике щастя, бо багато навколо нас бездітних пар. Те, що ми здорові-це теж велике щастя, бо багато навколо нас інвалідів, калік, покалічених, невиліковно хворих людей!
Щастя-те, що ми не змушені жити на вулиці, як нещасні люди, які не мають власного даху над головою. Щастя-те, що ми не живемо в часи Антихриста, бо така скорбота буде тоді на землі, якої не бувало ще від створення світу!
4. Віддавайте більше, ніж берете.
– Завжди давайте більше, ніж самі отримуєте. Якщо отримуєте в дар трохи, самі даруєте вдвічі більше. Якщо вам дали мало в борг, самі давайте вдвічі більше. Якщо мало отримуєте від кого любові, самі любіть з подвоєною силою.
Робіть з людьми так само, як ви хотіли б, щоб вони поступали з Вами. Завжди давайте багато і з надлишком. Неважливо, будуть то гроші, речі або добрі справи. Просто любіть всіх, і особливо тих, хто мало вас любить.
5. Чекайте менше – і отримаєте навіть те, чого не чекаєте.
– Будьте скромні у своїх бажаннях. Просіть собі мізерно малого, і тільки найнеобхіднішого. Не чекайте багато від людей, інакше ризикуєте розчаруватися. Будьте смиренні. Вважайте себе негідними щедрот Господніх за гріхами своїми. І тоді збудуться на Вас слова Господні:”Бог гордим противиться, а смиренним дає благодать”. (1Петр.5:5)
І ще…
Щастя-це коли наша совість-чиста. І коли ми живемо у гармонії з собою, і з навколишнім світом!💖