Молитва за мир у цілому світі рабина Джека Бемпорада (український переклад)

ЛідаМайже два роки тому я познайомилась зі справді надзвичайною, але також й скромною людиною, рабином Джеком Бемпорадом, та записала з ним інтерв’ю для “Духовної величі Львова”. Рабин Джек виконує обов’язки директора “Центру із міжрелігійного діалогу імені Івана Павла II” (Рим, Італія) та читає лекції у багатьох університетах світу. Одним із них є Папський Університет св. Томи Аквінського (“Анджелікум”) у м. Римі. Впродовж тридцяти років він працює у сфері міжрелігійного діалогу. Детальніше про цю людину та його складну духовну місію ви зможете прочитати у інтерв’ю, яке невдовзі з’явиться на нашому сайті.

Мушу сказати, що рабин Джек Бемпорад справді серйозно переймається долею нашої держави, стражданнями цілого світу, насамперед, питанням пошуку шляхів примирення між християнами, євреями, мусульманами та представниками інших світових релігій. На його думку, зброя та ненависть ніколи не подарують людині тої сили духу, яку може подарувати прощення. Саме тому він попросив мене перекласти на українську мову та поширити його Молитву за мир у цілому світі, реальність якого стає все більше схожою на моторошний сон, а кожна людина дедалі частіше відчуває себе загубленою в тенетах байдужості й відчаю. Думаю, щирі слова рабина Джека справді спроможні знайти відлуння у кожному серці. Бо, попри багато обставин, всі ми – люди, однаково знедолені і втомлені цією епохою жорстокості, духовної бездомності та нестатком милосердя й співчуття. Але водночас всі ми маємо потужний потенціал звільнити своє серце від злоби, старих образ та залишків агресії… лише в такому випадку світ отримає нову надію.

Лідія Батіг

Текст Молитви за мир у цілому світі:

Мій милий Господи!

Висловлюю свою вдячність за усі творіння Твої.

Збагати мене духовною наснагою Ісуса із Назарету та всіх великих вчителів світу, які дарують натхнення багатьом релігійним традиціям.

Допоможи мені та усім дітям Твоїм сповнитись мужністю, щоб замінити ненависть, війни, пригнічення та поділи й розбіжності, які існують між нами, – любов’ю, прощенням, свободою та примиренням.

Спонукай моє серце наснагою, аби  втілити Твою любов у відносинах із моєю родиною та друзями, незнайомими мені людьми, та й навіть із ворогами моїми.

Я готовий присвятити себе виконанню цього священного обов’язку і берегти вірність йому впродовж цілого життя.

Отож, хай буде так!