Чого не варто робити під час Святої Літургії?

Спізнюватись

Пам’ятаймо, що Бог чекає, щоб наповнити нас своєю любов’ю, дати своє прощення і обійняти, хоче сказати те, що нам потрібно почути для нашого ж блага. Бог підготував для нас особливе місце за своїм столом. Не змушуймо Його чекати.

Приходити невідповідно вдягнутим

Хоч таке твердження викликає сьогодні дискусію, але є певна культура одягу. Ми по-іншому одягаємось, коли йдемо до театру, на ринок, на роботу або на пляж. До храму ми йдемо на зустріч із своїм Творцем і Богом. Навряд чи варто йти на Літургію у пляжному одязі, правда ж?

Жувати гумку

Під час Служби Божої у храмі не можна споживати їжі, окрім води. І жувальних гумок не варто вживати теж.

Закладати ногу на ногу

Постава тіла під час молитви має промовляти про нашу покору, пошану і відданість.

Приймати Євхаристію без Сповіді в стані важкого гріха

У такій ситуації варто прийти до храму раніше і висповідатися перед початком Літургії. Також слід дотримуватися Євхаристійного посту (не їсти і не пити за годину до Причастя; сюди не входить вода).

Розмовляти

На Літургії ми розмовляємо з Богом. Інші розмови лише відволікають нас. 

Не вимикати телефон

Не лише нас самих, але й усіх навколо відволіче сигнал телефонного дзвінка. Варто взяти за звичку завжди перед Службою вимикати телефон.

Йти з храму передчасно

Не варто втрачати завершального благословення, під час якого священник, в ім’я Отця і Сина, і Святого Духа посилає нас у світ, щоб ми були свідками Бога. Виходьмо із церкви з бажанням нести Його Царство любові у світ.

 

Підготувала Тетяна Трачук

Джерело: ДивенСвіт