Чи впізнаю я свою дружину (чоловіка) на небі?

Священник з Товариства Ісуса Даріуш Пьорковський відповідає.

«Після моєї смерті та смерті моєї дружини чи ми впізнаємо один одного на небі?» — запитав один чоловік священника.— «Нещодавно я почув в одній із проповідей на YouTube, що земне життя забувається на небі».

Як воно буде на небі?

Даріуш Пьорковський SJ пояснює, що ми мало знаємо про небо і можемо покладатися лише на те, що сказав нам Ісус.

– Христос приходить до своїх учнів після воскресіння. Це означає, що у стосунках є наступність. Ісус впізнає учнів, вони впізнають Його трохи важче. Таким чином, звʼязок не розривається, а набуває іншого характеру. Це очевидно. Марія Магдалина, наприклад, хоче залишитися з Ісусом. Але він каже: «Не зупиняй мене», — каже Даріуш Пьорковський SJ.

Отець Даріуш Пьорковський/Dariusz Piórkowski SJ

Чи будуть шлюби на небі?

Єзуїт пояснює, що найповніше пояснення Ісуса про шлюби на небі міститься в уривку зі Святого Письма, в якому Він звертається до садукеїв.

– Ісус каже, що на небі не буде шлюбу. Це буде зовсім інше життя і структура, якщо можна так сказати. Люди будуть там, як ангели (…). А ангели живуть так, що споглядають Бога, – каже Даріуш Пьорковський SJ і додає:

«На небі ми будемо спільнотою. Наші родичі, кохані, друзі – ми всі будемо там, але наші стосунки будуть іншими. Стосунки, які ми будуємо на землі, готують нас та наші серця до прийняття Самого Бога».

Єзуїт наголошує, що в небі ми будемо дивитися на своїх близьких, друзів і рідних «крізь призму Бога».

– Бог буде нашим найбільшим добром і ми будемо дивитися на Нього – каже священник.

На фото можна побачити могилу дружини католички та чоловіка протестанта. Після смерті подружжя поховали на окремих кладовищах, але стіна не стала для них перешкодою. Рурмонд, Нідерланди. Могила з 1888 року.

Джерело: deon.pl