диякон Богдан Яцек: «Господь учить нас жити в любові»

Господь хоче, щоб кожна людина жила у любові до Бога, до свого ближнього. І тільки таким чином ми зможемо заслужити любов у Небесного Отця, і отримати частку у Його батьківщині. Адже, Христос навчає нас, кажучи:

«Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією своєю думкою.

Це найбільша й найперша заповідь.

А друга однакова з нею: Люби свого ближнього, як самого себе» (Мт. 22: 37-39). Над цими словами роздумує диякон Свято-Покровського кафедрального собору ПЦУ Богдан Яцек:

«Кожен прямує до спасіння власним шляхом, яким його веде Бог до поставленої мети, простягаючи свою руку благодатної допомоги. Церква, яку заснував Господь, і в якій перебуватиме до кінця віку, як її Глава, благозволила подати всі необхідні засоби, які ми можемо черпати, тільки перебуваючи в цій благодатній огорожі. «Бо коли я благовіствую, то нічим мені хвалитися, тому що це неодмінний обов’язок мій, і горе мені, коли не благовіствую!» (1 Кор. 9: 16).

Господь учить нас жити в любові і ухилятися від зла. Бог нас любить і хоче, щоб ми жили в любові, щоб ми молилися один за одного, простягали руку допомоги один одному, щоб ми ухилялися від зла. Зло — це не те, з чим людина повинна дружити, від зла людина повинна тікати. «Ухиляйся від зла, а потім сотвори благо», — повчає нас псалмоспівець Давид.

Нехай Господь допомагає нам бути вірними Його Божественній істині, любити один одного, допомагати усім і у взаємній допомозі провадити своє життя».

Джерело: Фейсбук-сторінка диякона Богдана Яцека