Глави християнських Церков вітають українців із Великоднем

Напередодні Воскресіння Христового Предстоятелі та єпископи українських Церков звернулися до вірян і духовенства з посланнями, присвяченими цьому світлому празнику.

resurrection-christ

«Дорогі в Христі! Воскреслий Господь кличе нас до досконалості. Утім, джерелом усякої досконалості є лише Він сам – наш Спаситель, який робить довершеним та справді цінним і тривким плід нашого зусилля. patriarh_svyatoslavКоли нам ще далеко до досконалості, коли наша держава ще не є такою, про яку ми мріємо, не сміймо відмовитися від нашого зусилля – будувати, жити і змагатися за Бога і Україну, бо Христос – наша Пасха!

Вітаю всіх вас з нинішнім святом, чи, краще, з нинішньою духовною перемогою Ісуса Христа над ворожою силою і над царством зла. Ще раз усім вам, в Україні й на поселеннях сущим, засилаю свої сердечні вітання. Щиро зичу вам благословенних свят Воскресіння Господнього, смачної свяченої трапези та світлої пасхальної радості!

Благодать воскреслого Господа нашого Ісуса Христа, любов Бога Отця і причастя Святого Духа нехай буде з усіма вами!», – йдеться у посланні Патріарха УГКЦ Святослава (Шевчука).

fylaret«Дорогі браття і сестри! Сердечно вітаю вас, Преосвященні архіпастирі, боголюбиві пастирі, чесне чернецтво, улюблені браття і сестри зі святом світлого Воскресіння Христового! Вітаю з Пасхою Христовою Президента України Петра Порошенка, Верховну Раду, Український Уряд, Збройні сили України, які в складних умовах, віддаючи своє життя, захищають нашу свободу, нашу територію, нашу Батьківщину. Вітаю з великим християнським святом весь український народ і всіх українців у всіх країнах світу, на всіх континентах.

Нехай воскреслий Господь Своєю благодаттю захистить Україну від зовнішнього агресора і внутрішніх ворогів і допоможе нам навести лад у нашому українському домі. Світло Воскресіння Христового нехай подає нам благодатну силу перетерпіти та перебороти всі труднощі, які випали на нашу долю, щоб нам досягти миру й добробуту в земному житті і стати спільниками вічного життя, завжди радіючи і прославляючи нашого Спасителя Господа Ісуса Христа, Який Своїм розп’яттям і воскресінням подолав наш гріх і смерть», – пише Предстоятель Київського Патріархату Філарет (Денисенко).

11291890_770766463036676_1414067580_n«У цей сумний воєнний час нашого земного життя й у ці захоплені пасхальні дні ми обіймаємо один одного, молитовно згадуємо наших українських військових, які не можуть стояти поруч із нами в наших святих храмах, бо знаходяться уздовж лінії розмежування в зоні АТО. Ми поспішаємо до тих дорогих нам могил, у яких спочивають ті, які своє молоде життя поклали на Майдані Гідності, а також на полях битви за свою Батьківщину. Словами «Христос Воскрес» ми звертаємось до них, які відійшли у вічність, висловлюючи їм свою любов і засвідчуючи те, що Христос Воістину Воскрес, а значить, воскреснуть і всі спочилі.

Воскреснемо по смерті і всі ми, бо Святе Письмо навчає: «… раптом, як оком змигнути, при останній сурмі: бо засурмить вона, і мертві воскреснуть, а ми перемінимось! Тлінному тілу належить зодягнутися в нетлінне і смертному цьому зодягнутись в безсмертя» (1 Кор. 15:52-54). Христос Воскрес і вічне життя дарував усім, хто вірує у Нього. Ніхто не залишиться навіки у гробі, бо Воскреслий Христос – Первісток з померлих», – зазначає Предстоятель УАПЦ Макарій (Малетич).

За матеріалами: risu.org.ua