“Христос простягає руки на хресті, щоб нас обійняти” – о. Роман Демуш

Сьогоднішнє Свято показує, якою безпрецедентною є Божа любов для людини! Божа Любов, яка через смерть повертає людині життя! Божа любов, яка вчить страждання і випробування перетворювати на життєдайність…

✔️ГЛУПОТА чи СИЛА?!

Христос не соромився вийти на хрест! Він не побоявся осоромитися, бути розп‘ятим, безневинно звинуваченим, роздягненим… (там, у Раю, після гріха, люди теж збагнули наготу… гріх такий… він обнажує…)

Христос простягає на Хресті руки, щоб нас обійняти! Щоб зодягнути нас в одежу спасіння!

Бог прагне спасіння людини! Хоче щоб я жив! І заради цього Він був готовий померти.

✔️ДЕРЕВО ЖИТТЯ

Коли Господь Бог сотворив людину, то одразу пов’язав її життя з деревом. «Деревом, яке Святе Письмо називає «Деревом життя». Це Дерево життя виростало в центрі Раю. Воно було символом і знаком сопричастя життя між Творцем і людиною – Його сотворінням.

Та лише тоді, коли людина через гріх втратила доступ до Дерева життя, почала хворіти й вмирати. Але завжди в неї є ностальгія за втраченим Раєм, ностальгія за Деревом життя. І це райське Дерево життя у сьогоднішньому святі є доступне кожному віруючому християнину».

Сьогодні можемо сказати, що християнин – той, хто знає, де є Дерево Життя і має до нього постійний доступ.

✔️ЖИТТЄДАЙНІСТЬ

Хрест Господній нагадує нам, що жодні випробування, страждання, душевні чи тілесні, не є беззмістовними та марними.

Хрест є животворящим… Дає життя! Повертає життя!

Коли навчимося наші життєві труднощі «дотикати до хреста», вони й для нас будуть животворящими… робитимуть нас сильнішими… тільки так зможемо їх пережити… тільки так зможемо жити!

Власне, хрести нашого життя, як ми їх часто називаємо, маємо переживати з радістю! Бо життя має зміст тільки тоді як є для кого жити, є кому служити, є кого любити і є для кого вмирати!!!

Саме вмираючи на хресті, у нашому щоденному житті, возвигаючи підносячи його через наші добрі вчинки для інших – ми народжуємося для вічності!

Вмираючи для себе і живучи для інших, вже досвідчуємо радість того вічного життя, яке людині було повернено через смерть Ісуса на хресті і через Його воскресіння! Амінь

Отець Роман ДЕМУШ

Джерело: ДивенСвіт

Фото із фб-сторінок Сестер Редемптористок