Митрополит Димитрій: «Через нас Господь сповіщає своє Воскресіння»

Христос Воскрес! Дорогі наші читачі, редакція сайту «Духовна велич Львова» вітає вас із світлим святом Воскресіння Господа Нашого Ісуса Христа! Хочемо побажати вам миру, злагоди, любові у ваших сім’ях, добра, достатку, повсякденних звершень. Нехай Воскреслий Христос наповнює ваші душі і серця невимовною Божою благодаттю, нехай зішле на Вас Духа Утішителя і дарує духовну радість у Воскресінні. Сьогодні подолане жало смерті, а ми отримали відкуплення від гріха, а в майбутньому, як люблячі діти, — і частку у батьківщині небесного Отця. Всю духовність і сенс свята описують  слова з пасхальної Служби: «Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав, і тим, що в гробах життя дарував!»

Пропонуємо Вашій увазі великодні роздуми  Митрополита Львівського і Сокальського ПЦУ Димитрія:

«Христос Воскрес!

У своєму житті, напевно, кожний із нас не відчував найбільшої радості, як радість після Великого посту, святої Чотиридесятниці. Особливо ті, хто подвизався у пості. І треба згадати ті, вже минулі дні. Згадати для того, щоб ще раз відчути, наскільки тяжкою буває дорога до самої радості. Ось такою тяжкою, Страсною, була дорога до Воскресіння Ісуса Христа.

І коли Він з’явився вперше жінкам-мироносицям, тоді сказав: «Радуйтесь». А коли з’явився апостолам, сказав: «Мир вам». «Того ж дня дня першого в тижні, коли вечір настав, а двері, де учні зібрались були, були замкнені, бо боялись юдеїв, з’явився Ісус, і став посередині, та й промовляє до них: Мир вам!»(Ів. 20:19).

Ось через Воскресіння Христове кожний із нас у цей день і в наступні дні повинен відчути радість, мир і спокій в душах. Цей світ не тільки приносив радість людству, але і плач, і ридання, і миру особливого не давав ніколи. А тільки сам Бог, Творець, має владу цю радість і цей мир посилати.

І  сьогодні Воскреслий Христос  через євангельське благовістя, через оці хвилини пасхальної радості, через Євангеліє, яке ми ці дні читаємо, — засилає нам цей мир. Не дивлячись на те, що ученики, як сказано, сумнівалися, думали, що бачать духа. Але Христос сказав: «Подивіться на Мене, бо дух тіла і кісток не має. А Я, як бачите, маю».

Тому ми є до цього часу мироносцями і мироносицями. Тому що через нас Господь сповіщає своє Воскресіння. Коли Христос воскрес, то нашу гріховну, смертну природу вивів із стану і гріха, і смерті, і дав нам надію на воскресіння наших душ і тіл».

 

 Підготували Юліана Лавриш, Андрій Мандрика

Фото-Прес-служба Львівсько-Сокальської єпархії та з мережі Інтернет