Митрополит Епіфаній закликав українців сказати волонтерам: “Дякую”

Про це повідомили на офіційній фб-сторінці Митрополита Епіфанія.

“Дорогі брати і сестри, у цей день ми відзначаємо свято усіх людей, які за покликом серця, подібно до апостолів, несуть у світ добро та любов своїми безкорисливими вчинками. Так, сьогодні міжнародний День волонтера — день віри у щиру людську допомогу, яка не вимагає нічого натомість: ані матеріальної нагороди, ані розголосу та визнання. Проте сьогодні все ж скажімо усім волонтерам «Дякую». Зробімо це особисто, а також у своїй молитві за них до Господа. Нехай ті, хто зазвичай дарують свою увагу, турботу, тепло та любов, отримають це сторицею та відчують, наскільки цінною для нас усіх є їхня діяльність.

Бути волонтером — це відповідальна місія, яку людина добровільно приймає усім своїм великим серцем, що прагне в усій повноті допомагати ближнім. Така самовідданість нагадує нам діяльність учнів Христа — апостолів. Пригадаймо з Євангелія, коли Господь Ісус Христос п‘ятьма хлібами та двома рибинами наситив п‘ять тисяч народу, а апостоли допомагали Христу розносити цю їжу: «Він же, узявши п’ять хлібів і дві рибини і поглянувши на небо, благословив їх, переломив і дав ученикам, щоб роздали народові. І всі їли, і наситились, і набрали залишків дванадцять кошиків» (Лк. 9: 16). Чи змогли б апостоли нагодувати велику кількість людей без віри у Божий промисел, у безкорисливе добро, у те, що вогник щирої допомоги може освітити глибоку темряву?

Саме волонтери шість років тому допомогли зберегти державу — спочатку на Майдані, а згодом і на фронті. Волонтери стали наче ангелами-охоронцями для наших воїнів, які везуть на передову не лише продукти харчування чи медикаменти, вони везуть свою віру у справедливу перемогу добра, яке неможливо купити — воно живе у людських серцях.

Ми часто помічаємо роботу волонтерів у скрутний час, проте чимало людей щоденно, сумлінно й без розголосу, допомагають сиротам, людям з інвалідністю, притулкам тварин… Тож найкращим подарунком для волонтерів у їхній день буде наша увага до проблем, які вони намагаються вирішити — самовіддано та безкорисливо. Нехай волонтери надихають кожного з нас на благі справи, які наповнять цей світ любов’ю та добром, зроблять його кращим. А самим волонтерам бажаю здоров’я, енергії та Божого благословення у втіленні їхньої благородної місії на цій землі”.

Джерело: фб-сторінка Митрополита Епіфанія