“Не будемо стояти на колінах перед путіним, бо вміємо стояти перед Богом”,- с. Ліджі Пайапіллі

“Це важкий час. Українці розчаровані, з одного боку. З іншого боку, люди бачать Божу силу!

Маю переконання, що оскільки вся Україна і весь світ молиться за Україну, це свідчить про довіру до Господа! Він не може нас залишити!

Запрошую ВСІХ не переставати молитися! Наша сила в Господі!

Весь Світ напередодні війни говорив, що вже за кілька днів Україна буде стояти перед путіним на колінах. Але ми не будемо стояти перед путіном на колінах, бо вміємо стояти на колінах перед Господом!” – підкреслила сестра Ліджі Пайаппіллі у ефірі “Радіо Марія” у розмові із Сергієм Іваницьким. 

-Слава Ісусу Христу, сестро. Сестро, пригадую, коли почалася пандемія, Ви сказали: “Моліться, все буде добре”. Тепер у цій жаливій війні гинуть військові, діти, жінки, літні люди. путін руйнує будинки, діє як воплочений сатана. Ми в Україні дуже багато молимося, щоб перемогти вражу силу і солдати свідчать, що відчувають цю молитовну підтримку. Є загроза навіть ядерної війни.  Знаю, що харизма ваших сестер це споглядання Христа у Пресвятих Дарах, молитва аскетика. Скажіть що нас чекає, до чого нас Господь зараз заохочує? Напередодні чого ми зараз стоїмо?  Бо у багатьох людей зараз буквально апокаліптичні настрої на серці.

-Відчуваю і розумію, що зараз важкий час. Всі люди дуже розчаровані, але з іншого боку, бачать Божу силу. Я вірю, маю переконання,що так як українці постійно моляться, весь світ молиться за Україну, це показує, що ми довіряємо Богу. Хто довіряє Богу, того ВІн не покине.Бог не може нас покинути. Можемо бачити зараз Божу силу. Хочу закликати всіх не припиняти молитися. Наша сила у Господа, наша сила – це молитва. Всі експерти казали, що коли почнеться війна, то через пару днів Україна буде стояти на колінах перед путіном і росією.  Але бачимо, що ми не будемо стояти перед путіном чи росією на колінах. Ми вміємо стояти на колінах перед Господом. Ми можемо піднімати наші руки до Неба. Підніймаємо наше серце до Господа. Бог є з нами.  Дуже багато жінок, дітей і чоловіків плачуть, аж не мають слів. Але нас утішає Слово Боже.  

-Дуже багато говорять про окультність кремля. Що вони мовляв займаються ритуалами певними. Що можете сказати про це?

-Може бути, бачимо, що те, що відбувається це не від Бога, а від диявола. Але ми знаємо, що Бог сильніше. Нам з одного боку треба боятися, а з іншого боятися непотрібно. Бо наш Бог вже переміг. Диявола, злого духа.  Нам не треба бути розчарованими. Ісус сказав:” їх можна виганяти через молитву і піст”. Стараймося більше молитися, злого духа треба виганяти із нашої землі. Тому нам треба більше молитися і постити. Ми не перестанемо молитися. Хто як вміє. Молимося, Бог є сильний. Ми є Божий народ і Бог є з нами, Він воює за нас.

-Сестро, зараз часто можна почути про те, що путін зміг так далеко дійти через наші гріхи. Боговідступництво, не зберігання у серці Заповідей Господніх, аборти, які відбувалися. Чи може це бути правдою, що дійсно ми зараз плоди гріхів відчуваємо, бо ці гріхи не були добре сповідані? Наскільки це може бути наслідок гріхів?

-Бог не може карати. Якщо хтось так думає, що гріхи стали причиною, то є ще час покаятися за свої гріхи. Не треба нам чекати до Великодня, щоб сповідатися. Біжімо вже зараз примиритися з Господом. Спочатку треба помиритися з Господом, тоді зможемо помиритися з ближнім.

– Вчора наш Президент Володимир Зеленський виступаючи перед палатою лордів сказав, що від початку війни померло 50 діток. Чому Бог допустив таку жертву? Навіщо допускати вбивство дітей? Як це зрозуміти родичам цих дітей і нам?

-Ми не можемо сказати, що Бог цього хотів. Бог дав людині свободу, яка вона може використовувати на добро і зло. Діти померли, бо росіяни конвертували свою свободу на зло. І те, що Бог дав таке випробування.  Коли Ісус помер на хресті, де був Бог? Ісус не мав вини. А тепер діти помирають – це вони не обирали смерть, вони невинні. Бог дає людям владу на добро, але вони використовують на зло.

-Коли відбуваються такі трагічні події, то хочеться проклясти і путіна, і всю російську армію. Але християни мають навпаки пробачати ворогів, благословляти.  Як можна благословляти, коли вся душа, серце прагне до помсти.

-Це логічно дуже важко. Коли людина страждає, помирає як можна благословити? Це нереально. По-людськи. Але Ісус Христос теж страждав фізично, морально, Він теж поранений. І за кілька хвилин перед смертю Він молився так: “Господи, вони не знають, що роблять, прости їх”.  Бог дає нам великий приклад. У християнській вірі бачимо багато мучеників. Вони померли, але не проклинали. Бог суддя. Христос казав:”Не судіть і не будете осуджені”. Не треба проклинати, краще мовчати, але не проклинати. Коли я це говорю, то це дуже важко.   Українці, ваші страждання – це мої страждання. Хочу вас всіх обійняти, обтерти всі сльози.  Хочу сказати кожному, хто страждає, я страждаю з вами.

-Що ви відчуваєте у часі молитви за Україну?

-Життя  Ісуса Христа після смерті є Воскресінням. На третій день Ісус воскрес.  Через природу теж Господь до нас промовляє: після зими буде весна.