о. Андрій Кончило: «Преображення України творить кожен з нас, а особливо наші воїни»

Далеко від турбот і суєти світу Господь іде на гору Фавор, де вдруге явиться у Пресвятій Тройці. Не всі, як підказує нам Євангеліє, побачили цю мить, а лише Петро – сильний вірою, Яків – витривалий в надії, та Іоан – сповнений любові. Мить Господнього Преображення, де явились Мойсей, як законодавець, і Ілля, як пророк, підкреслює те, що Христос, направду, Володар Старого і Нового Завіту, тобто усіх – від Адама до Христа, від Христа до сьогодні, і, що людина також може осягнути цю мить слави Царства Божого лише через віру, надію і любов найперше до себе. Тільки переобразивши себе у ці чесноти, ми зможемо запалювати інших.

З великою радістю в душі, дорогі брати і сестри, вітаю кожного з нас з святом Преображення Господнього. В нашому житті преображення відбувається практично кожного дня, а особливо тепер, в час війни, коли преображення України творить кожен з нас, а особливо наші воїни. Ми, направду, активно змінюємо спосіб життя, як фізично, так і духовно, але не часто в позитивну сторону. Господь своїм Преображенням показує нам, що не тільки душа осягне вічність, але і тіло. Тому бажаю кожному якомога ретельніше піклуватись за своє подвійне спасіння! Зі святом усіх нас!

о. Андрій Кончило, старший інспектор Львівської православної богословської академії ПЦУ