о. Андрій Сіданич: «Сьогодні кожний з нас покликаний бути новітнім апостолом Христа»

«Як Я чую, суджу, і Мій суд справедливий, не шукаю бо волі Своєї, але волі Отця, що послав Мене. (Ів. 5: 30), — такими словами починається сьогоднішнє Євангеліє, яким до нас звертається Церква Христова.

Про велику Божу любов до кожного із нас, про те, яким важливим є наше духовне зростання, розмірковує у своїй проповіді військовий капелан Гарнізонного храму св. ап. Петра і Павла Львівської Архиєпархії УГКЦ о. Андрій Сіданич:

«Ми в своєму житті можемо побачити велику дію Божу. Ми читаємо Діяння Апостолів – учнів, апостолів Христа, послідовників Його дій. Також кожний із нас є покликаний далі наслідувати, діяти у цьому світі. Справді, бачимо Бога, як Того, Хто не перестає діяти. На кожній сходинці нашого життя, – Христос іде з нами, Він діє. Він розуміє, що кожний із нас має мати підтримку, силу, допомогу.

Господь Бог настільки любить кожного із нас, навіть найбільшого грішника, що готовий завжди іти поруч біля нього. Але від нас Господь також очікує твердої волі бути із Ним. Він хоче, щоб ми зробили цей перший крок, бо без нашої волі, дозволу, — Господь Бог не може нас заставити іти і діяти. Господь Бог є Той, Хто кріпить, надихає, дає силу для того, щоб ми підіймалися духовно у своєму житті. Але Господь хоче від нас цієї дії, цих кроків.

Пам’ятаймо, що попри те, що Великий піст закінчився, – ми не маємо переставати працювати над собою, над своїм духовним зростом, над тим, щоб далі не повертатися до тих чи інших поганих звичок. І, рівно ж, навпаки, — більше перебувати в любові, в добрі. Будьмо певні, що не лишень наші слова, але і наші вчинки будуть свідчити за кожного із нас.

Тому нехай Господь Бог і Пресвята Богородиця допомагають нам у наших щоденних кроках. Пам’ятаймо, що сьогодні ми можемо зробити цю маленьку, але сходинку в нашому духовному зрості. Ми цього маємо захотіти і просити у Бога цієї благодаті для здійснення наших місій тут на землі, щоб перебувати з Господом».

Підготували Юліана Лавриш, Андрій Мандрика

Фото – із Фейсбук-сторінки о. Андрія Сіданича та мережі Інтернет