о. Іван Галімурка: «Людина, копирсаючись у дрібницях, забуває про вічне»

Велику частину нашого життя ми дуже часто присвячуємо пошуку земних благ і матеріальних здобутків. Буденна рутина, інколи, нас повністю поглинає. І в результаті ми забуваємо про вічне, про Бога, Який не припиняє щоденно творити для нас чудеса. Те, що ми бачимо цей світ своїми очима, чуємо звуки природи, можемо любити і прощати, — хіба це ж не є чуда Господні? Їх у житті дуже багато, але основне завдання – це цінувати кожну хвилину у нашому житті, дякувати Всевишньому за кожен прожитий день.

Про те, як не заблукати на дорозі до вічності і не втратити духовних цінностей роздумує адміністратор храму святих Ольги і Єлизавети Львівської Архиєпархії УГКЦ отець Іван Галімурка.

«Люди бачать лише те, що вони хочуть побачити»

У сучасному житті дуже часто люди бачать лише те, що вони хочуть побачити або те, що збігається з їх точкою зору.

Це ілюструє старий анекдот, в якому подорожуючі Шерлок Холмс і доктор Ватсон зупинилися на кемпінгу, щоб переночувати. Після доброї вечері друзі поснули у своєму наметі. Серед ночі Холмс штовхає доктора під бік та питає: «Ватсоне, подивіться вгору і скажіть, що ви бачите?» Ватсон відповідає: «Над нами мільйони зірок. З точки зору астрономії вони говорять мені, що існує безліч галактик і мільярди планет. З точки зору астрології я бачу, що Сатурн знаходиться у сузір’ї Лева. З точки зору хронології можу сказати, що зараз коло половини третьої. З точки зору теології я бачу велич і могутність Бога у порівнянні з мізерністю земного життя. З точки зору метеорології можна припустити, що завтра буде чисте й сонячне небо. А що можете сказати ви, Холмсе?» На що Холмс спокійно відповів: «Елементарно, Ватсоне. У нас вкрали намет».

«Господь гарантує людині вічне»

Господь Бог не припиняє творити чудеса, але люди майже ніколи не хочуть бачити того, що відбувається перед їхніми очима. Їх чомусь більше приваблює інше…

Як можемо зауважити, сьогодні відбувається багато процесів і подій, які стосуються космосу, і про це сьогодні говорять і пишуть дуже багато. Воно й не дивно, адже це – справжній прорив у космічній галузі. І за цим прослідковуються серйозні перспективи для людини у майбутньому. Однак, це лише перспективи, які, можливо, ніколи не здійсняться. А якщо вони реально і не здійсняться, то людина від того нічого не втратить…

Також, цими днями святкуємо Вознесіння Господнє. Після Свого світлого Воскресіння Господь Ісус Христос возноситься на Небеса і нас запевняє:

«В домі Отця Мого багато жител. Коли б не так, то Я сказав би вам; іду бо напоготовити вам місце.

І коли відійду і вам місце споготую, то повернуся і вас до Себе візьму, щоб і ви були там, де Я» (Ів.14, 2-3).

Як бачимо, Господь гарантує людині вічне, натомість, у пошуках чогось великого, людина, копирсаючись у дрібницях, про вічне забуває.

А даремно…

Фото – із Фейсбук-сторінки о. Івана Галімурки