о. Олексій Філюк: «Без покликання людина не житиме тим, що робить»

Подібно до апостолів, Ісус Христос покликав кожну людину до життя і запрошує нас йти за Ним, і саме з Ним будувати своє життя. Коли Ісус шукав учнів, Він особисто звертався до них і закликав їх до Себе. У євангельському уривку читаємо:

«А йдучи попри Галилейське море, побачив двох братів: Симона, що звався Петром, і Андрія, його брата, що закидали сіті у море, бо були рибалки. І до них мовив:

 «Ідіть за мною, я вас зроблю рибалками людей»» (Мт. 4: 18-19).

Сьогодні Христос цими словами промовляє і до нас: у Євангелії, устами священиків, посланнями святих, Церковними науками. Він кличе кожного і кожну із нас іти поруч з Ним дорогою правди. Іти поруч – це означає жити за Заповідями Божими, брати собі за приклад життя Господа чи святих. Всі ми покликані до святості. Якщо ми шукаємо щастя в житті від Бога, чи стараємося почути Божий голос, варто прислухатися до порад, настанов, які Ісус дає нам для створення щасливого життя.

Про наші покликання та важливість життя за Євангелієм роздумує священик ПЦУ із Тернопільщини отець Олексій Філюк:

««Не ви Мене вибрали, а Я вас вибрав і призначив, щоб ви йшли і плід принесли, та щоб тривав ваш плід, а й щоб усе, про що б ви тільки попросили в Отця в Моє ім’я, дав вам» (Ів. 15: 16). Причин стати священиком — безліч, як і не стати. Головне, щоб причини «стати» вписувалися у покликання до священства. Зрештою, і всі інші причини стати будь-ким мусять бути в рамках покликання до цього чогось. Без покликання людина не житиме тим, що робить. Якщо немає покликання бути священиком Христа, то будь-які причини, щоб ним стати, будуть невластивими.

Інша справа, яким чином Бог кличе до священства. Внутрішній голос, приклад інших, бачення потреб Церкви, читання Слова Божого, участь у Літургії змалечку, якась радикальна зміна в житті, випадок з особистого життя, думки про це з дитинства? Бог кличе нас різними способами, і різними шляхами люди йдуть до священства. Отож, благословінь вам, дорогі, у ваших покликаннях. Моліться за священиків також.

Живіть за Євангелієм, виконуйте Божі Заповіді та любіть! Моліться увечері і вранці із своїми дітьми у себе вдома, беріть участь у церковних Богослужіннях та в житті парафії. Намагайтеся жити спокійно й життєрадісно. Щастя необхідно заробляти з дня у день. Але воно варте того, щоб докладати зусиль і бути щасливими. Благословенного усім дня та  благословіння на усе життя. І головне ніколи, чуєте, ніколи не здавайтеся».

За матеріалами Фейсбук-сторінки о. Олексія Філюка