О. Олексій Філюк: “Українці сильні, вони з Богом і ідуть до перемоги”

“Впевнений, що ця війна завершиться перемогою України” , – заявив у ефірі “Радіо Марія” журналісту Сергію Іваницькому відомий християнський блогері і священнослужитель ПЦУ, отець Олексій Філюк.  

– Отче, поділіться, що Ви відчуваєте зараз у часи війни?

Зараз я відчуваю обовязок і відповідальність. Відповідальність як священник, бо я повинен підбадьорити людей на основі Слова Божого і відповідальність як громадянина України, я маю підбадьорити наших воїнів і листівками, і матеріально. Закуповуємо з небайдужими те, що необхідно для наших захисників. Маю обов’язок перед Богом і Батьківщиною – проповідь Євангелія і допомога в обороні Батьківщини.

-А як Ви відчуваєте? Ми ще маємо довго боротися? Чи ця війна невдовзі закінчиться? Чи є у Вас відповідь на це питання?

-ЯІ впевнений, що біда завершиться, війна завершиться перемогою України. Добро має перемогти зло.  Можливо будуть ще складні моменти. Але ми маємо боротися нам Бог  у цьому допоможе. На даному етапі, наша боротьба – це молитва. На багатьох парафіях розпочали Неусипаєму Псалтир, де люди цілодобово моляться. Я також беру у цьому участь. А у Фейсбуці та Інсгарамі я підбадьоюю людей на основі Слова Божого. Хоча, звісно, моментами є страх.

-Отче, а з розмов з тероборонцями, військовими, простими людьми, що вас вражає?

-Найбільше мене вражає єдність. Готовність людей покласти за Батьківщину своє життя і все, що мають. Старенькі бабусі віддають останню пенсію. І дорослі, і малі, всі підтримують ЗСУ. 

-А скажіть чи Ви задумувалися що у голові у цієї путінської орди, Чому вона так нагло суне на Україну? 

-Відповідь очевидна – дестабілізація ситуації, обстрілюючи мирні населені пункти. Але люди паніці не піддаються. Звичайно, там де є обстріли люди бояться і це нормально боятися смерті. Але найбільше орда прагне пригнітити дух українця, але це не вдається жодним способом зробити. Українці сильні, вони з Богом і йдуть до перемоги.

–Отче, багато-хто свідчить, що особливо відчуває силу молитву, близькість Бога. Можливо у вас є такі свідчення?

-Звичайно, я переконаний, що Бог з Україною, як і сили Божі, вітер на морі, на білоруському кордоні, який не дозволяє білорусам вступити з війною на нашу землю. Це є правда.   Воїни також постійно свідчать про Божу допомогу. І Слава Богу за все.