о. Ростислав Будзан: «Наше оздоровлення, як тілесне, так і духовне, відбувається тільки з Божого благословення»

У декількох місцях Євангелія ми читаємо про те, як Ісус Христос, після звільнення тієї чи іншої людини від недуги фізичної, або ж від недуги духовної, забороняє їй виявляти це наззовні. Господь забороняє розповідати іншим людям про те, що це чи інше чудо вчинив саме Він. «Він, однак, суворо наказав їм, щоб не виявляли його» (Мр.3,12). На перший погляд, це звучить трохи дивно. Чому людина не може розповідати про те чи інше чудо, яке відбулося над нею? Чому людина не може розповісти іншим про своє тілесне оздоровлення? Чому людина не може розповісти іншим про своє духовне оздоровлення?

Дуже часто ми просимо щось у Господа Бога. Інколи, довго на це чекаємо, можливо, і довгі-довгі роки. І коли у нашому житті відбувається чудо, то дуже часто ми забуваємо про те, що воно сталося завдяки Божій дії, а вважаємо це виключно своєю заслугою. Часто ми пояснюємо це тим, що, мовляв, відбувся добрий поворот у моєму житті. У сьогоднішньому євангельському уривку Ісус Христос говорить про те, що все, що діється у нашому житті, діється згідно з волею Божою. Адже на все є воля Божа. І тільки наша співпраця з Богом дає результат.

Дорогі брати і сестри! Не забувайте про те, що все, що добре відбувається у нашому житті, відбувається з волі Божої. Пам’ятаймо, що наше оздоровлення, як тілесне, так і духовне, відбувається тільки з Божого благословення. Пам’ятайте про те, що у нашому житті є Господь Бог. Він чуває над нашим життям. І коли я про щось попрошу, Господь завжди подасть свою руку допомоги, і за нашою вірою Він оздоровить нас, як духовно, так і тілесно.

о. Ростислав Будзан, парафіяльний вікарій Архикатедрального Собору св. Юрія