о. Володимир Адамчук: «Сьогодні Господь, як люблячий батько, кличе до спасіння нас, своїх дітей»

«Поправді, поправді кажу вам: Хто слово Моє берегтиме, не побачить той смерти повік!» (Ів. 8: 51), — такими словами звертається сьогодні до нас Ісус Христос у Євангелії. Над його змістом розмірковує військовий капелан Гарнізонного храму св. ап. Петра і Павла Львівської Архиєпархії УГКЦ отець Володимир Адамчук:

«У сьогоднішньому Євангельському уривку читаємо: «А Ісус їм сказав: Якби Бог був Отець ваш, ви б любили Мене, бо від Бога Я вийшов і прийшов, не від Себе ж Самого прийшов Я, а Мене Він послав» (Ів. 8: 42). Ми добре знаємо, що наші діти завжди беруть приклад з нас, своїх батьків. Ми можемо багато говорити, багато навчати, але, попри те все, вони роблять так, як робимо ми.

І сьогоднішнє Євангеліє саме про це. Ми пам’ятаємо слова Христа, який каже:  «По тому пізнають усі, що ви учні Мої, як будете мати любов між собою» (Ів. 13: 35). Наше духовне життя дуже чітко показує нам: чиї ми є учні; хто є наш батько; чи маємо ми любов до ближнього; чи вміємо ми бути милосердними; чи вміємо ми слухати; чи можемо дати якусь добру пораду або втішити.

І чи, можливо, навпаки, — ми є злими, недобрими, брехливими, немилосердними, сердитими, легкими до гніву і образи. Ці всі вчинки з нашого повсякденного життя дають відповідь на питання про те, чи є люблячий, добрий і милосердний Господь нашим батьком. А чи радше, навпаки, ми є дітьми того душогубця, про якого читаємо у розповіді. Адже диявол є батьком брехні і ненависті, про якого написано: «…Він був душогуб споконвіку, і в правді не встояв, бо правди нема в нім. Як говорить неправду, то говорить зо свого, бо він неправдомовець і батько неправді» (Ів. 8: 44).

Тому сьогодні стараймося нашим щоденним життям показувати людям нашого люблячого і милосердного Бога, Який завжди готовий вислухати, прийняти і допомогти».

 

Підготували Юліана Лавриш, Андрій Мандрика

Фото – із Фейсбук-сторінки о. Володимира Адамчука та мережі Інтернет