Особистісне ядро людини

Ірина СкоробогатаЧи спостерігаєте Ви за своїм розумом? За тим, що відбувається з Вашими думками саме зараз?

Дуже часто вони метаються між минулим та майбутнім. Ми або стурбовані через те, що уже відбулося, або плануванням того, чого хочемо.

Усвідомлення ж саме теперішнього моменту у якому ми знаходимося, вимкнення хаосу думок, вчить нас відчувати, розуміти та знаходити себе й Бога у собі. Зупинитися та приділити час головному – розвитку своєї душі, одній із найважливіших християнських практик – молитві.

“Просіть – і дасться вам; шукайте – і знайдете; стукайте – і відчинять вам. Адже кожний, хто просить, – отримує, а той, хто шукає, – знаходить; і тому, хто стукає, – відчинять. (Мат.7, 7-8)

Молитва розвиває наші стосунки з Богом. Якщо б ми не спілкувалися з нашими коханими, друзями: не говорили з ними та не слухали їх, такі відносини перестали б бути близькими. Так і з Богом. Молитва – це спілкування з Богом, яке допомагає нам наблизитися до Нього, відчути Його у своєму житті, зміцнити внутрішню силу, яка вестиме нас саме нашою дорогою.

«І істинно кажу Я вам, все, що ви попросите Батька в Моє ім’я, дасть Він Вам» (Ів.16,23)

У молитві ми можемо дякувати чи просити поради, але мусимо навчитися слухати і чути відповіді на неї. Розуміти та приймати їх.

Пристрасна та щира молитва може відкрити вас для самих себе, звільнити серце та розум від непотрібних речей, підтримати й допомогти знайти настанову у найважчі, найтривожніші дні для вашої душі.

«Просите та не отримуєте, тому що просите не для добра, а для задоволення своїх пожадливостей.» (Як.4.9.)

Плід зірваний з дерева занадто рано не буде настільки соковитий,  насичений смаком та користю. Варто почекати доки він достигне, тим часом ретельно його доглядаючи. Так і для здійснення кожного бажання свій час та місце. Для деяких з них час узагалі не настане, але знайдуться інші, приготовані саме для вас. Потрібно молитися та йти шляхом, який має серце, має Бога у собі.

«Відкривайте свої бажання перед Богом» (Флп.4:6)

Запитуйте себе, що вам потрібно, що буде для вас корисно на шляху розвитку саме вашої душі. Просіть Бога відкрити вам відповіді на ці питання, вести вас у потрібному напрямку, дати вам силу та сміливість для тих випробувань, які необхідно буде пройти.

Кожен подих людини  уже може бути  молитвою-подякою Богу за подароване нам життя. І, якщо ви відчуваєте вдячність за кожен свій подих, то ваше життя буде спрямоване на служіння добру, любові та самовдосконаленню.

Ірина Скоробогата