Падре Серж: “Питаєш де зараз Бог? Поглянь на Христа Розп’ятого”

Я зараз не раз чую лемент: “Де Бог?”, “Він нас не чує!”, “Його вуха є закриті для наших молитов”, “Він нас залишив”. Чую я такі слова від людей, які кілька тижнів тому були сильно віруючими, молилися багато. Але зараз молитви немовби перестали діяти. Чому? Тому що почали руйнуватися хибні уявлення про Бога. Хтось уявляв собі Бога “касиршою, яка виписує чеки за якийсь товар”. Ти приходиш, щось “купуєш” у Бога за молитви і Він тобі щось дає. Така віра руйнується, бо це неправильна віра.

У Євангелії від Івана є такі гарні слова, які Він говорить до Филипа: “Іди за Мною”. Ми так часто це чуємо і у церквах говоримо: “Так, треба йти за Христом, треба з Ним бути”. Ми це говоримо так часто, в повітря просто пускаємо слова, про віру, інші речі. Але коли приходить момент випробування: піти за Христом, піти на розп’яття, оо, це вже стає “нереально”. Коли бачиш супер важкі страждання,то ти на хрест мусиш дивитися на Розпяття і Йому Розпятому задавати це питання. Боже мій, Боже мій чого Ти мене залишив. Він знає це питання. Христос його задає, будучи розпятим. Претензії свої до Бога ти можеш звернути, але коли дивишся на хрест, на Христа, який страждає, то всі ці твої претензії скеровуються у правильне русло, вони перестають мати сенс. І ти зустрічаєш справжнього Бога. Так, наш світ переповнений гріхом. Це не просто порушення Заповіді і т. д. Гріх є страшною річчю, яка ввела смерть, насильство, вбивство. І це є серйозно. Зараз ми зустрічаємося із більш серйозними виликами духовності. Хто вистоїть, той зросте.Тому сьогодні також хочу просити вас, якщо маєте багато сумнівів і непорозумінь, звертайтеся до Святого Письма. Особливо до тих сторінок, де описані страждання Христа. І тоді можливо ви зрозумієте і я також що означають такі слова: “Солодкий мій Ісусе”.

Записано із відео відомого християнського блогера та священника Падре Сержа