Перша неділя після Різдва в УГКЦ присвячена молитві за матерів, які втратили дитину до народження

 У неділю після Різдва Христового Церква,згідно постанов Синоду Єпископів УГКЦ, запрошує нас до молитви за зцілення матерів та родин, які втратили дитину до її народження. Щоб допомогти Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я напрацювала спеціальну програму під назвою Місія «Рахиль».

Це програма для зцілення ран, що залишаються через втрату ненародженої дитини.

Місія «Рахиль» – це також  мережа фахівців (священиків, монахинь, психологів, психотерапевтів, медичних капеланів, волонтерів), які забезпечують духовно-психологічну опіку особам, котрі зіткнулися з проблемою втрати ненародженої дитини. Вони покликані супроводжувати людину на шляху її зцілення через подолання смутку за втраченою дитиною, оздоровлення стосунків у сім’ї, відновлення відносин з Богом та возз’єднання з Церквою.

Для тих, хто пережив втрату дитини до народження, Місія «Рахиль» організовує трьохденні реколекції, до участі в яких потрібно наперед зголоситися.

Плодами цих реколекцій є прощення та примирення з собою, з Богом, з рідними й близькими. Це дає змогу в особливий спосіб прийняти своє материнство й батьківство, вийти з пустелі страждань і безнадії, відкритися на любов Бога.  Сам Бог, який є найкращим лікарем і психотерапевтом, лікує рани душі, а люди – лише знаряддям в Його руках.

Фахівці Місії «Рахиль» готові вас вислухати і допомогти на дорозі зцілення.

Комісія УГКЦ у справах

душпастирства охорони здоров’я

Молитва

Всеблагий Боже, милостивий Цілителю та Утішителю, уповаємо на Твою вітцівську любов і просимо: зціли болісні рани батьків від втрати дітей, подай їм та родичам мир і надію, а душі дітей прийми у Свої люблячі обійми. Даруй батькам, Господи радість, від зустрічі з своїми дітьми в Царстві Небесному, щоб разом прославляти Твоє превелике милосердя – Отця, і Сина, і Святого Духа, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь. 

Телефони Місії «Рахиль»: +380 67 87 60 100