«Прагніть робити все для того, щоб ті, хто залежить від Вашого рішення, у новому році могли почуватися щасливими» – капелан ЛМР до депутатів

ДроздякСьогодні, 24 грудня, розпочалась чергова сесія Львівської міської ради. До депутатів традиційно звернувся капелан ЛМР о. Павло Дроздяк та провів молитву.

«Перед Вами сьогодні є ряд дуже важливих завдань, які Ви маєте виконати і від яких залежать доля нашого міста на майбутній рік.

Сьогодні, коли весь католицький світ має Навечір’я Різдва Христового за Юліанським календарем, хай цей очікуваний прихід Спасителя і Месії, поверне знову втрачений мир і рай. А в особливий спосіб прошу, щоб він витав тут, між нами. Хай цей мир, спокій і благодать Божа допоможе повернути надію тим, хто її втратив, крихту радості тим, хто зараз плаче» – побажав о. Павло.

Капелан також наголосив, щоб депутати були відповідальними за свої рішення і застеріг усіх від надто гучних забав під час Нового року.

«Цього тижня у нас відбулася спільна нарада зі всіма ієрархами нашого міста, владиками, де ми піднімали різні питання, серед них: святкування Нового року та використання піротехнічних засобів. Знаю, що Ви прийняли мудру думку, яка стосується використання святкової піротехніки. Тому церква, зі свого боку, закликає усіх вірних, щоб ця новорічна ніч не була ніччю гучних п’янких розваг та перебування під святковими феєрверками, а щоб це була ніч молитви. Щоб у цей час, коли ми увійдемо у новий календарний рік ми могли привітати усіх з прийдешнім Новим роком і подякувати Богові за те, що живі, що наші рідні, близькі й знайомі – є поруч. Це ніч, коли ми можемо подякувати і попросити у Господа благословення на наступний час. Ми закликаємо усіх, щоб у ту новорічну ніч, коли будуть бити куранти і ми будемо голосно сміятися, вітаючи усіх з прийдешнім Новим роком, щоб той сміх не заглушив нашої пам’яті про тих, які сьогодні сплять в окопах, які є вкриті не святковими феєрверками і тих, які здригаються від будь-якого вибуху, бо пережили не надто щасливі миті. Тому, коли прийде дванадцята година скажімо: «Боже, дякуємо тобі за цей прожитий рік. Врятуй сьогодні тих, завдяки яким ми можемо бути у своїй країні, говорити своєю мовою, відстоювати свої цінності й ідеали». Молімося, щоб від «святкових феєрверків» ніхто не загинув з тих, хто є зараз у страшній небезпеці» – попросив о. Павло Дроздяк.

Насамкінець капелан додав: «Прагніть робити все для того, щоб справді ті, хто залежать від Вашого рішення, у новому році могли почуватися щасливими» і побажав усім Божої мудрості.