Що подивитись на Великодні вихідні. 5 фільмів про віру та цінності

Великдень — це завжди про особливу, ні з чим не зрівнянну радість. Сьогодні не маємо змоги через карантин багато часу проводити на вулиці та у колі своєї християнської спільноти та розділити радість з усіма. Однак маємо шанс побути поруч із нашими рідними. І перегляд доброго фільму – це чудова нагода провести час гарно.

Ісус з Назарету.

Екранізація Нового Завіту про життя Ісуса Христа, поставлена Франко Джеффіреллі. До роботи над стрічкою були залучені відомі кіноматографісти. Деякі фахівці визнають цю кінострічку найбільш повною та достовірною екранізацією Нового Завіту.

Бен-Гур (2016)

Кілька років  тому у світ вийшов рімейк оскароносної стрічки 1959 року, в якій ідеться про багатого юдея Юду Бен-Гура. У фільмі є і зустріч з Ісусом, і пошук віри, і засвідчення дива, коли, здавалося б, надія вже втрачена.

У сучасній стрічці використані спецефекти та компютерна графіка, що роблять її більш динамічною.

Марія, мати Ісуса (1999)

У фільмі ідеться про життя Марії, матері Ісуса, та про її роль у житті сина. А також – про людяність, смиренність і благородство. Вірою Марія подолала всі тяжкі випробування, коли їй довелося пережити передбачені пророками нестерпні страждання Ісуса, його приниження і мученицьку смерть на хресті.

Мати Тереза (2003)

Її вважали святою ще за життя. В ХХ столітті вона стала не просто символом милосердя, але й реальною силою, з якою не можна було не рахуватися. Нею захоплювалися, перед нею схиляли свої голови. 

Фільм поділений на дві серії.

Листи до отця Якоба. 

Небанальне кіно з північним шармом. Лейла Стен, яка змушена перебувати у в’язниці довічно, раптом дізнається, що вона виходить на свободу. Після 12 років арешту- це складно. Йти немає куди, друзів, родини також немає. Лейла неохоче влаштовується на роботу асистентом сільського пастора і повинна відтепер допомагати йому читати та відповідати на листи духовних дітей. Саме тут розпочинається нова сторінка у її житті.

Джерело: Твоє місто