Сім книг, які варто взяти зі собою у відпустку

З початком календарного літа багато хто з нас планує відпустку. Найкращим товаришем на відпочинку є добра книга. Від нашої редакції пропонуємо добірку, яка допоможе вам обрати саме ту, яка буде цікавою для вас.

  1. Бог діє тихо. Реальні історії від священників
    Застрибнути у вагон перед самим відправленням потяга. Несподівано отримати в подарунок суму, якої бракувало для завершення важливої справи. Повернути собі роботу завдяки допомозі незнайомої людини. Хто ж не потрапляв у ситуації, які тільки чудом розв’язувалися щасливо! Чудом чи тут «спрацьовує» щось інше? «Бог завжди інакший, і Він приходить до нас не тоді, коли ми класні, а коли ми по-справжньому потребуємо Його», – сказав один із героїв цієї книжки.«Бог діє тихо» – збірка реальних історій, які розповідають українські священники, наші сучасники. Кожна з оповідей описує певну особливу подію, коли люди відчували близькість із Богом. Ці життєствердні, зворушливі свідчення про пережитий духовний досвід надихнуть читача, укріплять у вірі, що БОГ є поруч і ДІЄ ТИХО… Як перемогти лінощі та досягнути мети
  2. Як перемогти лінощі та досягнути мети

    Автор книжки, успішний бізнесмен, який подолав не одну життєву та економічну кризу, ділиться своїм досвідом та порадами, як зробити своє життя ефективнішим та радіснішим. Як подолати лінощі, вибудувати правильні пріоритети, як іти до своєї мети і перемагати труднощі на своєму шляху, як прожити у повноті життя, що його подарував Бог, – цьому присвячено цю книжку-мотиватор.

    Для усіх, хто прагне, щоб його життя давало добрі плоди

  3. Бог і пандемія. Християнські роздуми про коронавірус та його наслідки

    Уже рік усі живемо в світі, охопленому пандемією COVID-19. Що нам думати про кризу, яку викликав коронавірус? Чому так сталося? Чому помирають невинні люди? Де в тому всьому є Бог? Насправді запитання, які порушила перед світом пандемія COVID-19, далеко не нові. Упродовж усієї своєї історії людство переживало випробування і шукало шляхи порятунку. Ця книжка  спроба проаналізувати сьогоднішню ситуацію з біблійної перспективи. Якою ж має бути гідна відповідь християн на пандемію, що має робити Церква і як жити в суспільстві, коли воно вийде з коронавірусної кризи? Том Райт, один з найвидатніших біблістів сучасности, запрошує до розмірковувань про ці непрості питання через події Старого і Нового Завіту, зокрема, в світлі смерти і Воскресіння Ісуса Христа.

  4. Божий порадник перемоги над страхом: виграй духовний бій

    Страх  паралізує волю. Не дозволяє діяти, рухатися вперед. Він стає справжньою вʼязницею, до якої людину засаджує диявол. Як вийти з неволі страху? Як повернути собі радість життя? Ця книжка є покроковою інструкцією для тих, хто ставить собі такі чи подібні запитання.

    Видання допоможе віднайти впевненість і позбутися відчуття тривожності, відкриваючись на Божу любов. А тим читачам, які не потрапили у пастку страху, вміщені в книзі тексти допоможуть утвердити силу духа та впевненіше крокувати життям.

  5. Дороговкази, радіо та дощ«Дороговкази, радіо і дощ» – есеї молодої письменниці, дружини й мами Надійки Гербіш про життя як мандрівку – до Бога, до ближнього, до себе самої. Метафора подорожі-автодороги розгортається у книжці в окреслених зовнішних координатах дорожних знаків, музики й дощу. Серед цього антуражу відбувається-снується внутрішнє життя героїні та її радіозв’язок з Богом, Тим, який «вчора, сьогодні і завжди той самий». Та тут і тепер Він звучить у джазових віріаціях Біблії та на крутих віражах доріг, по яких у цьому «шаленому сьогодні» мчать в обидва боки «крилаті дущі авт». Але в «Дороговказах…» неохопний у своєму «навіки-вічному» часі Він відкривається як Бог саме нашого «сьогодні»: як співчасний з нами.

  6. Дотик любови. Як знайти надію і зцілення

    Часто ми сприймаємо сльози як слабкість, забуваємо, що людині властиво плакати і потрібне своєрідне нагадування про це, особливо чоловікам. А сльози — це одна із можливостей почати духовне зцілення в особистому житті. Вони очищають наші очі від гріховного пилу і допомагають бачити буденні речі по-іншому.

    В житті маємо різні проблеми, але ми не завжди можемо з ними справитися, адже вибираємо неправильний спосіб їх вирішення. У книзі ж показано інший підхід до життя – через Воскресіння Ісуса, який відкриває нам новий шлях в земній подорожі. А духовні роздуми, які подає автор, спонукають нас подивитися на певні речі по-іншому.

  7. Вибір змінює життя

    Усе наше життя – це низка рішень. Щодня ми стикаємося з не одним вибором. Вибір, вибір, вибір. І кожен із них має свої наслідки, які формують плин нашого життя. На основі прикладів зі Святого Письма й життя, ми можемо вчитися з чужих рішень і їхніх наслідків, відточуючи вміння приймати найкращі з них. Можливо, ви зробили катастрофічний вибір, що призвів до жахливих наслідків. Але наш Отець – залишається Богом  попри все. Попри наші вади, провини й невдачі Бог все одно має чудовий задум для нашого життя.

    Автор дивним чином замислився над темою вибору, і написання цієї книжки – це також результат його вибору. Він сподівається, що наслідки такого його рішення будуть для читачів дуже позитивними.