Сьогодні відбулася Всеукраїнська проща у Страдч. Фоторепортаж

Сьогодні, у суботу 26 червня, відбулася Всеукраїнська проща у Страдч – унікальний відпустовий центр Львівської Архиєпархії. Цього року прощу присвятили 80-ій річниці смерті блаженних новомученників Миколая Конрада та Володимира Прийми, Дню мирянина, а також 20-ії річниці приїзду папи Івана Павла ІІ до України та проголошення Блаженними українських Мученників.  У паломництві взяли участь тисячі людей зі всієї України.

На зображенні може бути: 6 людей, люди стоять та у приміщенні

Архиєрейську Літургію очолив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у співслужінні з іншими архиєрема та численним духовенством.

На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та у приміщенні

У проповіді Глава Церкви підкреслив, що це перша повноцінна проща в новому посткоронавірусному світі.

На зображенні може бути: 1 особа

“Справді сьогодні дивлячись на усіх тут зібраних хочеться цілим серцем і устами подякувати Господу Богу за те, що нарешті ми можемо бути разом. Разом втішатися спільною молитвою, переживати особливу прощу, бо щиро кажучи це перша повноцінна проща в новому посткоронавірусному світі”, – зазнчив Предстоятель УГКЦ.

На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та у приміщенні

“Сьогодні нас Господь Бог привів сюди, щоб подякувати Богові і Блаженним новомученникам о. Миколі Конраду та дяку Володимиру приймі за те, що силою своєї любові посвідчили Христа аж до мученицької смерті в ім’я Божої любові. Коли вслухаємося в ту подію, читаємо акти мучеництва свідків Христової віри, ми бачимо, що саме любов перемогла страх, що саме любов повела того священника доброго душпастиря принести Святі Тайни тіла і крові Спасителя вмираючій особі”, – сказав проповідник.

На зображенні може бути: 15 людей, люди стоять та на відкритому повітрі

А також підкреслив, що сьогодні ми особливо молимося за наших мирян: ” За вас, дорогі у Христі брати і сестри, дітей нашої Церкви, християн нового часу, бо ми є улюблені Богом діти. Як важливо кожному з вас сьогодні усвідомити, що Бог вас любить незалежно від того, чи ви ту любов заслужили, а чи ні. Ви є тим новозавітним Божим народом, на якому спочиває Божественна благодать”.

На зображенні може бути: 7 людей, люди стоять, люди грають на музичних інструментах, гітара та на відкритому повітрі

“Часом питаються, хто такий мирянин, хто такий вірний Христової Церкви сьогодні? Є багато різних відповідей, але сьогодні вслухаючись у те Божественне слово про Божу любов ми можемо сказати, що мирянин – це той, хто вміє любити. Мирянин – це той, хто охрещений в ім’я Пресвятої Тройці – Отця і Сина і Святого Духа і кому той єдиний бог у трьох особах подарував духа своєї любові. Той мирянин має особливу місію у тому світі – наповнити Божою любов’ю світ.  Наповнити тою Божою любов’ю свої родини”, – переконаний Отець і Глава УГКЦ.

На зображенні може бути: 2 людини

Під час прощі Патріаршою грамотою нагородили пані Ірину Перун, голову Івано-Франківської селищної ради за внесок в організацію прощі.

“Оцінюючи ваш внесок в організацію прощі до Страдчу Львівської Архиєпархії складаємо вам сердечну подяку та висловлюємо визнання та похвалу. Важу жертовність спроможний належно оцінити ллише Господь..”, – мовиться у грамоті.

На завершення прощі усі учасники отримали повний відпуст,який уділив Блаженніший Святослав.

Фото – Львівська Архиєпархія УГКЦ.

Підготувала Христина Кутнів