Сотні львів’ян прийшли на молитовну зустріч із сестрою Ліджі Пайяпілі. ФОТО

Сьогодні, 22 червня, у Львові на велотреку СКА вібувся День духовної віднови із сестрою Ліджі Пайяпілі зі Згромадження Сестер св. Йосифа де Сен-Марк. Духовна зустріч під назвою «Вийди назустріч Богові!» зібрала сотні львів’ян. До події долучився також єпископ-помічник Львівської Архідієцезії РКЦ Едвард Кава. Також були численні представники духовенства і всі охочі могли приступити до Таїнства Сповіді. У молитовній зустрічі взяв участь і міський голова Львова Андрій Садовий.

Сестра Ліджі у своїй промові наголосила на важливості тішитися тими Дарами, які Господь дає щодня:

Бог знає, кому що і як давати. Ми іноді думаємо, що нам бракує чогось для щастя. Ми можемо жити щасливо, якщо ми визнаємо, що ми є Божі діти. Коли ми це будемо визнавати, то Бог буде давати нам те про що просимо. Але ми часто не просимо Бога, а кажемо що впораємося самі. Господня любов дуже велика. Ми не можемо собі уявити наскільки, бо наш розум не розуміє. Бог нас не творив для страждань і муки. Він наш створив, щоб ми жили щасливо. Господь має план для нас і бажає тільки нам щастя”, – підкреслила сестра Ліджі.

Також до присутніх звернувся єпископ-помічник Львівської Архідієцезії РКЦ Едвард Кава, який наголосив:

Бог каже “Дай мені хліба”. Щоби ми відчули, що ми потребуємо Хліба. Щоб прийняли Євхаристію, прийняли Живого Ісуса у Євхаристії до свого серця. А ми можемо це зробити тоді, коли ми є чисті, посповідані, без гріха, коли ми гріх відкинули і сказали: “Боже,моє серце прагне Тебе”. Цікава річ, що всюди у світі і зокрема в Україні, де є жива молитва, де є Євхаристія, там є життя. Там де є занепад культу Євхаристії, відразу думають, що треба продавати храм. Те, що люди перестали вірити у Бога і не ходять у храм – брехня це все. Люди вірять у Бога, тільки дайте їм води, Хліба Небесного, покажіть своїм життям і своїм свідоцтвом, як Ісус через Таїнства наповнює Вас життям, як це Життя проявляється у Вас. І тоді все зміниться” – розповів єпископ-помічник.

Сестра Ліджі Пайяпілі презентувала міському голові Львова Андрієві Садовому, книгу свого авторства. Міський голова зазначив:

“Ми тут разом зібралися для прослави Господа Бога. Він є серед нас.

Наша зустріч з сестрою була випадковою, а може закономірною. Ми зустрілися в неї у монашому будинку на Закарпатті. Я був з дружиною, з дітьми, ми мали дружню розмову, і після цього, коли сестра звертається з якоюсь ідеєю, з якоюсь пропозицією, я не можу відмовити, тому що її устами говорить Господь. Все їі життя — це служіння Йому.

Я маю, сестро, до вас дуже велику повагу і пошану, тому що ви своїм життям показуєте приклад для всіх нас. Ми ж бо є трохи грішні, а ви є, я думаю, близька до святості людина.

Чим стаєш старший, тим більше ти розумієш, що кожного з нас Бог прислав у цей світ з якоюсь місією, з якимось великим завданням і найголовніше — це пізнати його.

Сьогодні у світі такий тренд, все швидко рухається, а де є правда, а кого слухати? Слухаймо наших дітей, тому що вони мають душу, яка є світлою і деколи вони говорять речі, які настановлюють.

Я бажаю всім нам розкрити той великий Божий потенціал, який він нам дав, щоб ми прожили це життя і мали радість та задоволення. Я вам усім щиро дякую, що ви сьогодні прийшли і що ви вірите у Господа Бога“, — сказав Андрій Садовий, міський голова Львова.

До слова, під час зустрічі міський голова вручив сестрі Ліджі маленький прапорець України.

У публікацїі використано матеріали із сайту ЛМР

Фото Романа Балука